Startup Malfunctions

Bug #160216 reported by topher on 2007-11-05
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
linux-source-2.6.22 (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

After choosing my Ubuntu distro in Grub, the computer's screen goes black and hangs indefinitely. I am able to Ctrl+Alt+F1 and I get a text only display listing all the actions as Ubuntu now loads, but otherwise, I'm unable to boot to Ubuntu. I don't get a splash screen ever. I'm assuming that the readouts that I see go to a boot log and am more than happy to post it if someone could direct me how to find it.

I don't know if any of this information is useful, but I'd rather err on the side of more, rather than less, information:
Release 7.10
Kernel 2.6.22-14-generic
IBM Thinkpad R51 with Intel Pentium M Processor
ATI Radeon RV250 [Mobility FireGL 9000]

This is the entry in the Grub file for my Ubuntu:
title Ubuntu 7.10, kernel 2.6.22-14-generic
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.22-14-generic root=UUID=e420b413-49ab-47d1-ad0d-c361b2469f0c ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.22-14-generic
quiet

If more information would help, just let me know. Thanks!

topher (cantstopengland) wrote :

Added:
I've reinstalled Ubuntu Gutsy, from scratch. I formatted both my root partition and my home partition. The problem still persists. I'm going to try reinstalling Grub, but I don't think that's the issue. If that doesn't work, I'll install Edgy and if that boots properly, i'll upgrade from there. Please, throw me a bone or something here. I'm really desperate to get ubuntu working properly.

Brian Murray (brian-murray) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. Could you please try booting without the "quiet splash" option and report back your findings? In the event that the system hangs on booting please take a picture of the crash and attach it to your bug report. Thanks in advance.

topher (cantstopengland) wrote :

Brain,

Thanks so much for the response. I ended up getting frustrated trying stuff, that i completely reinstalled 6.06 and upgraded from that version by version up to 7.10. It now boots just fine.

Brian Murray (brian-murray) wrote :

This bug report is being closed due to your last comment regarding this being fixed with an update. For future reference you can manage the status of your own bugs by clicking on the current status in the yellow line and then choosing a new status in the drop down box. You can learn more about bug statuses at http://wiki.ubuntu.com/Bugs/Status . Thank you again for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. Feel free to submit any future bugs you may find.

Changed in linux-source-2.6.22:
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers