The computer did not return from suspend mode

Bug #125610 reported by Anton Pushkarev on 2007-07-12
38
This bug affects 7 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
linux (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
linux-source-2.6.22 (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hello. Today after 2.5 hours of work I put my computer in suspend mode. Some time later I tried to return my machine from suspend mode. Usually I do it by pressing the power button, then computer will wake up. But in this time I could not to do it. I pressed the power button, the computer wake up but the keyboard and the mouse is not responding(they doesn't work. As if they is not connected to PC ), and monitor power indicator indicate me that signal from video card is not present. The computer work, but no things that could get back my system. I restarted my PC and tried again to do it. Fine. All works.

Anton Pushkarev (drop-06) wrote :
Anton Pushkarev (drop-06) wrote :

Output of 'uname -a'
Linux pushant 2.6.20-16-generic #2 SMP Thu Jun 7 20:19:32 UTC 2007 i686 GNU/Linux

Kubuntu 7.04

Anton Pushkarev (drop-06) wrote :
Anton Pushkarev (drop-06) wrote :
Anton Pushkarev (drop-06) wrote :
Anton Pushkarev (drop-06) wrote :
Anton Pushkarev (drop-06) wrote :
Anton Pushkarev (drop-06) wrote :

I have installed Kubuntu 7.10 and I've got same troubles. I can put the computer into the hybernation mode but cannot use the suspend mode. When I use the suspend mode I can put machine in that mode but I cannot wake up my PC. The system is turning on, HDD LED may flash, but there is no signal from the video card. So computer cannot be woken up and I have to restart my PC.

Anton Pushkarev (drop-06) wrote :
Anton Pushkarev (drop-06) wrote :

uname -a
Linux anton-desktop 2.6.22-14-generic #1 SMP Tue Feb 12 07:42:25 UTC 2008 i686 GNU/Linux

Anton Pushkarev (drop-06) wrote :
Anton Pushkarev (drop-06) wrote :
Anton Pushkarev (drop-06) wrote :
Anton Pushkarev (drop-06) wrote :

Beginning with the Hardy Heron 8.04 development cycle, all open Ubuntu kernel bugs need to be reported against the "linux" kernel package. We are automatically migrating this bug to the new "linux" package. However, development has already began for the upcoming Intrepid Ibex 8.10 release. It would be helpful if you could test the upcoming release and verify if this is still an issue - http://www.ubuntu.com/testing . If the issue still exists, please update this report by changing the Status of the "linux" task from "Incomplete" to "New". We appreciate your patience and understanding as we make this transition. Thanks!

The Ubuntu Kernel Team is planning to move to the 2.6.27 kernel for the upcoming Intrepid Ibex 8.10 release. As a result, the kernel team would appreciate it if you could please test this newer 2.6.27 Ubuntu kernel. There are one of two ways you should be able to test:

1) If you are comfortable installing packages on your own, the linux-image-2.6.27-* package is currently available for you to install and test.

--or--

2) The upcoming Alpha5 for Intrepid Ibex 8.10 will contain this newer 2.6.27 Ubuntu kernel. Alpha5 is set to be released Thursday Sept 4. Please watch http://www.ubuntu.com/testing for Alpha5 to be announced. You should then be able to test via a LiveCD.

Please let us know immediately if this newer 2.6.27 kernel resolves the bug reported here or if the issue remains. More importantly, please open a new bug report for each new bug/regression introduced by the 2.6.27 kernel and tag the bug report with 'linux-2.6.27'. Also, please specifically note if the issue does or does not appear in the 2.6.26 kernel. Thanks again, we really appreicate your help and feedback.

*This is an automated response*

This bug report is being closed because we received no response to the previous request for information. Please reopen this if it is still an issue in the actively developed pre-release of Jaunty Jackalope 9.04 - http://cdimage.ubuntu.com/releases/jaunty . To reopen the bug report simply change the Status of the "linux" task back to "New".

Changed in linux:
status: Incomplete → Won't Fix
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers