6.10-rc-desktop-amd64.iso will not boot HP pavilion a1410n

Bug #68318 reported by David Daney on 2006-10-26
6
Affects Status Importance Assigned to Milestone
linux-source-2.6.17 (Ubuntu)
Undecided
Ubuntu AMD64 Porting Team

Bug Description

I have a HP pavilion a1410n PC which has a ASUS A8N-LA mother board with Athlon64 and 1GB Ram.

The 6.06.1-desktop-amd64.iso image boots fine on this machine. The 6.10-rc-desktop-amd64 does not.

After showing the bootloader (GRUB?) splash screen and selecting the default option,

It loads/uncompresses the kernel and initrd image and prints:

Decompressing Linux..done.
Booting the kernel.

Then just hangs and does nothing.

I observed the same behavior on a Gateway Athlon64x2 with 2GB memory also.

The same CD boots fine on a Gateway Notebook PC w/ Athlon64.

Unfortunatly I don't know more specifics about these two Gateway PCs.

The 6.10-rc-desktop-i386 image boots and runs fine on all three machines.

Sorry I could not give any more details, but I thought you should know.

Andrew Ash (ash211) wrote :

Could you please test again with Edgy final? Thanks for the bug report.

similar to bug 69474

Changed in linux-source-2.6.17:
assignee: nobody → ubuntu-amd64
David Daney (ddaney) wrote :

Same results with 6.10-desktop-amd64 final.

Also note that Fedora Core 6 x86_64 suffers the same problem.

I read on a Fedora support group that the problem is in the ACPI BIOS on the mother board. Unfortunatly HP has not released a fix for it.

Andrew Ash (ash211) wrote :

Could you please link to that thread? Thanks.

Jean-Baptiste Lallement (jibel) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. You reported this bug a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering is this still an issue for you? Can you try with latest Ubuntu release? Thanks in advance.

Jean-Baptiste Lallement (jibel) wrote :

We are closing this bug report because it lacks the information we need to investigate the problem, as described in the previous comments. Please reopen it if you can give us the missing information, and don't hesitate to submit bug reports in the future. To reopen the bug report you can click on the current status, under the Status column, and change the Status back to "New". Thanks again!

Changed in linux-source-2.6.17:
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers