Lose HotKey functions (Fn key) in Sony laptops

Bug #61515 reported by Sylvek on 2006-09-20
28
Affects Status Importance Assigned to Milestone
linux-source-2.6.17 (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: acpi-modules-2.6.17-7-generic-di

This tonight and my last upgrade i loose ALL my hotkey fonctions... Fn+F1, etc under my Sony Vaio Z1RMP.
#acpi_listen and playing with Fn+F1 do nothing ... push power button do something...
sonypi works ..

under linux-image-2.6.17-7 is working not on linux-image-2.6.17-8

doesnt work with linux-image-2.6.17-9-generic :(

same problem under linux-image-2.6.17-10-generic ... I'm alone??!!!!
Linux bonsai 2.6.17-10-generic #2 SMP Tue Sep 26 16:53:47 UTC 2006 i686 GNU/Linux

dgf (dgf) wrote :

At my Sony Vaio SZ2M/B the FN key does not work, too. Kernel 2.6.17-7 worked, but not any later kernel at this time.

Alex Muntada (alex.muntada) wrote :

Same here with my VGN-T2XP running latest Edgy.

As in bug #62697, Fn keys work with PgUp and PgDown but don't with
brightness, etc.

Hezekiah Carty (hez) wrote :

Same here for my Vaio VGN-S260. Fn-keys work properly under Dapper.

I posted this same bug. Didn't see this thread first. No Fn key combinations for brightness and sound, but works fine for PgUp, etc.

Mohit Soni (spmsrh) wrote :

would also like to mark bug 64281 as it's duplicate

Matthew Garrett (mjg59) wrote :

Ben, this is another thing hit by the acpi_bus_register change. I've got a patch here.

Changed in linux-source-2.6.17:
importance: Undecided → High
status: Unconfirmed → In Progress
Matthew Garrett (mjg59) wrote :
Changed in linux-source-2.6.17:
status: In Progress → Fix Committed

Thanks, man!

Will

----- Original Message ----
From: Ben Collins <email address hidden>
To: <email address hidden>
Sent: Monday, October 9, 2006 8:26:57 AM
Subject: [Bug 61515] Re: Loose HotKey functions (Fn key) in Sony laptops

** Changed in: linux-source-2.6.17 (Ubuntu)
       Status: In Progress => Fix Committed

--
Loose HotKey functions (Fn key) in Sony laptops
https://launchpad.net/bugs/61515

it's working now, thanks :]

Matthew Garrett (mjg59) on 2006-10-10
Changed in linux-source-2.6.17:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers