System hangs during boot in SMP mode

Bug #58752 reported by Giblet5 on 2006-09-03
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
linux-source-2.6.15 (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

The symptom is that the boot process hangs and the keyboard is frozen.

HW: MSI 945p NEO/Platinum M/B
    Intel Pentium D 920 (EMT64, dual core, C1E bios supported)
    2 * 1024MB DDR667

On installing 6.0.6-1 (standard 386 kernel) everything works very well (for 386-UP).
I then use synaptic to download/install the 2.6.15-26-686 SMP+UP kernel.

It boots OK but hangs the instant the boot has completed.

BUT if, in the BIOS, I turn OFF APIC, it boots fine. I have tried both APIC on with
mps level 1.1 and 1.4, but both hang.

This is very similar to the problem reported by 'Zoltan' in 9357. He never opened a bug report - he bought a new motherboard and CPU!

Thanks in advance,
Giblet5

description: updated

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. You reported this bug a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering is this still an issue for you?
Thanks in advance.

Changed in linux-source-2.6.15:
status: New → Incomplete

We are closing this bug report because it lacks the information we need to investigate the problem, as described in the previous comments. Please reopen it if you can give us the missing information, and don't hesitate to submit bug reports in the future. To reopen the bug report you can click on the current status, under the Status column, and change the Status back to "New". Thanks again!

Changed in linux-source-2.6.15:
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers