Wrongly claims to be using battery or that battery is at 1%

Bug #21633 reported by Kai F. Lahmann on 2005-09-14
14
Affects Status Importance Assigned to Milestone
linux-source-2.6.15 (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

Laptop: Asus M2400N.
Situation with hoary: fully working battery state infomation without any problems.
Situation with breezy: the system is nearly always reporting, it uses the battery. Only after
plugging in the power supply it shows this correctly, but get's back to "using battery" as the
battery is fully charged. From time to time the gnome applet even reports, the battery has "1%
charge, enough for 600 minutes" and similar (slightly different numbers) more funny messages.

Matthew Garrett (mjg59) wrote :

Can you please test with the

ec_burst=1

kernel option?

Kai F. Lahmann (kl) wrote :

same. Rebootet with that in /boot/grub/menu.lst at the end of the kernel line and just after login I see the
green battery icon.

Len Brown (len-brown) wrote :

Did the batter status work with earlier versions of linux.
Does it work better with the latest upstream -mm kernel?

Adam Niedling (krychek) wrote :

Please test with a later version of Ubuntu/kernel. I'm setting this bug to incomplete.

Changed in linux-source-2.6.15:
status: Confirmed → Incomplete
Connor Imes (rocket2dmn) wrote :

We are closing this bug report because it lacks the information we need to investigate the problem, as described in the previous comments. Please reopen it if you can give us the missing information, and don't hesitate to submit bug reports in the future. To reopen the bug report you can click on the current status, under the Status column, and change the Status back to "New". Thanks again!

Changed in linux-source-2.6.15:
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.