No audio to on board speaker

Bug #1691926 reported by Alexander Nimac on 2017-05-19
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
linux-hwe (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Description: Ubuntu 16.04.2 LTS
Release: 16.04
Lenovo-Yoga-2-Pro Kernel: 4.8.0-52-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Unity 7.4.0 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
           Distro: Ubuntu 16.04 xenial
Machine: System: LENOVO product: 20266 v: Lenovo Yoga 2 Pro
           Mobo: LENOVO model: Yoga2 v: 31900056WIN
           Bios: LENOVO v: 76CN43WW date: 03/30/2015
CPU: Dual core Intel Core i7-4510U (-HT-MCP-) cache: 4096 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 10375
           clock speeds: max: 3100 MHz 1: 2295 MHz 2: 2000 MHz 3: 2540 MHz
           4: 2432 MHz
Graphics: Card: Intel Haswell-ULT Integrated Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 3200x1800@60.00hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Haswell Mobile
           GLX Version: 3.0 Mesa 12.0.6 Direct Rendering: Yes
Audio: Card-1 Intel 8 Series HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Card-2 Intel Haswell-ULT HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:03.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.8.0-52-generic
Network: Card: Intel Wireless 7260 driver: iwlwifi bus-ID: 01:00.0
           IF: wlp1s0 state: up mac: <filter>
Drives: HDD Total Size: 512.1GB (10.0% used)
           ID-1: /dev/sda model: SAMSUNG_MZMTE512 size: 512.1GB temp: 0C
Partition: ID-1: / size: 235G used: 41G (18%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
           ID-2: swap-1 size: 8.50GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda6
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 56.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 226 Uptime: 54 min Memory: 1725.0/7895.1MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
           Client: Shell (bash 4.3.481) inxi: 2.2.35

Will there be any fix to this issue

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: linux-image-4.8.0-52-generic 4.8.0-52.55~16.04.1
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.8.0-52.55~16.04.1-generic 4.8.17
Uname: Linux 4.8.0-52-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.5
Architecture: amd64
CurrentDesktop: Unity
Date: Fri May 19 11:25:26 2017
InstallationDate: Installed on 2017-05-17 (1 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 16.04.2 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 (20170215.2)
SourcePackage: linux-hwe
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Alexander Nimac (canviet) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers