Wireless mouse not detected

Bug #1691883 reported by Denis Lochman on 2017-05-18
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
linux-hwe (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Since I installed Ubuntu GNOME 16.04 on my new laptop, I can't make my wireless mouse (Hama Roma) to work. I get these errors from dmesg

[ 542.308295] usb 1-2: new low-speed USB device number 16 using xhci_hcd
[ 542.308773] usb 1-2: Device not responding to setup address.
[ 542.518160] usb 1-2: Device not responding to setup address.
[ 542.726434] usb 1-2: device not accepting address 16, error -71

Old laptop (mouse worked) is using kernel 4.4.0-72-generic, new laptop is using 4.8.0-52-generic.

I asked about the problem on AskUbuntu and Ubuntu Forums - no advice. Finally, at LinuxQuestions I got adviced to report a bug, because it might be kernel regression.

---------------

1)
Description: Ubuntu 16.04.2 LTS
Release: 16.04

2) linux kernel version 4.8.0-52-generic

3) mouse being detected, hence working

4) mouse is not being detected

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: linux-image-4.8.0-52-generic 4.8.0-52.55~16.04.1
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.8.0-52.55~16.04.1-generic 4.8.17
Uname: Linux 4.8.0-52-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.5
Architecture: amd64
CurrentDesktop: GNOME
Date: Fri May 19 01:25:39 2017
InstallationDate: Installed on 2017-05-02 (16 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-GNOME 16.04.2 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 (20170215)
SourcePackage: linux-hwe
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Denis Lochman (denis-lochman) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers