ubuntu-regression-suite fails in xenial

Bug #1721558 reported by Dimitri John Ledkov on 2017-10-05
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
linux (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
Xenial
Undecided
Unassigned
linux-aws (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
Xenial
Undecided
Unassigned
linux-azure (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
Xenial
Undecided
Unassigned
linux-gcp (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
Xenial
Undecided
Unassigned
linux-gke (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
Xenial
Undecided
Unassigned
linux-hwe-edge (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
Xenial
Undecided
Unassigned
linux-kvm (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
Xenial
Undecided
Unassigned

Bug Description

ubuntu-regression-suite fails in xenial

autopkgtest [22:34:48]: test ubuntu-regression-suite: [-----------------------
Source Package Version: 4.4.0-1035.44
Running Kernel Version: 4.4.0-96.119
ERROR: running version does not match source package

Please note autopkgtests have quite elaborate setup for the kernels, thus I'm guessing that some of the setup is not done right, and the VMs are still running generic kernel instead of customized kernel.

Maybe a reboot mark is needed in the ubuntu-regression-suite case to reboot the system if Source != Running. And if that doesn't help either, then fail the test?

This affects a few packages which all trip up ADT testing whenever I SRU systemd.

Dimitri John Ledkov (xnox) wrote :

The command ran is of this form:

autopkgtest [19:55:28]: host juju-prod-ues-proposed-migration-machine-3; command line: /home/ubuntu/autopkgtest/runner/autopkgtest --output-dir /tmp/autopkgtest-work.iw5t9p35/out --timeout-copy=6000 --setup-commands /home/ubuntu/autopkgtest-cloud/worker-config-production/setup-canonical.sh --setup-commands /home/ubuntu/autopkgtest/setup-commands/setup-testbed --apt-pocket=proposed --apt-upgrade linux-aws --env=ADT_TEST_TRIGGERS=systemd/229-4ubuntu20 -- ssh -s /home/ubuntu/autopkgtest/ssh-setup/nova -- --flavor autopkgtest --name adt-xenial-amd64-linux-aws-20170919-195523 --image 'ubuntu/ubuntu-xenial-.*-amd64-server' --keyname testbed-juju-prod-ues-proposed-migration-machine-3 --net-id=net_ues_proposed_migration -e ''"'"'http_proxy=http://squid.internal:3128'"'"'' -e ''"'"'https_proxy=http://squid.internal:3128'"'"'' -e ''"'"'no_proxy=127.0.0.1,127.0.1.1,localhost,localdomain,novalocal,internal,archive.ubuntu.com,security.ubuntu.com,ddebs.ubuntu.com,changelogs.ubuntu.com,ppa.launchpad.net'"'"'' --mirror=http://ftpmaster.internal/ubuntu

I guess the crutial bit is that it is a test of: linux-aws with ADT_TEST_TRIGGERS=systemd/229-4ubuntu20

meaning some of the adt magic w.r.t. kernel setup does not kick in, i think.

Dimitri John Ledkov (xnox) wrote :

This all for xenial ADT tests.

tags: added: xenial
affects: linux-hwe (Ubuntu) → linux (Ubuntu)

This bug is missing log files that will aid in diagnosing the problem. While running an Ubuntu kernel (not a mainline or third-party kernel) please enter the following command in a terminal window:

apport-collect 1721558

and then change the status of the bug to 'Confirmed'.

If, due to the nature of the issue you have encountered, you are unable to run this command, please add a comment stating that fact and change the bug status to 'Confirmed'.

This change has been made by an automated script, maintained by the Ubuntu Kernel Team.

Changed in linux (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Changed in linux (Ubuntu Xenial):
status: New → Incomplete
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers