virtual machine crash on reboot

Bug #1580468 reported by isanaud on 2016-05-11
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
libvirt (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hello,
On ubuntu 16.04, may be since the install of libguestfs-tools package, my virtual machine crash on reboot. Sometime freeze loading virtual bios.

Can't report automatically bug to ubuntu (not enought memory message)
Here are my log :

/var/log/messages
May 11 08:46:23 ouessant NetworkManager[995]: <info> [1462949183.8994] device (vnet1): state change: disconnected -> unmanaged (reason 'unmanaged') [30 10 3]
May 11 08:46:23 ouessant libvirtd[1194]: internal error: End of file from monitor
May 11 08:46:23 ouessant virtlogd[3405]: Cannot open log file: '/var/log/libvirt/qemu/win7-filer.log': Périphérique ou ressource occupé
May 11 08:46:23 ouessant libvirtd[1194]: Cannot open log file: '/var/log/libvirt/qemu/win7-filer.log': Périphérique ou ressource occupé
May 11 08:46:23 ouessant virtlogd[3405]: End of file while reading data: Erreur d'entrée/sortie

/var/log/libvirt/qemu/win7-filer.log
2016-05-11 06:32:00.105+0000: starting up libvirt version: 1.3.1, package: 1ubuntu10 (William Grant <email address hidden> Fri, 15 Apr 2016 12:08:21 +1000), qemu version: 2.5.0 (Debian 1:2.5+dfsg-5ubuntu10), hostname: ouessant.istic.univ-rennes1.fr
LC_ALL=C PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin QEMU_AUDIO_DRV=spice /usr/bin/kvm-spice -name win7-filer -S -machine pc-i440fx-wily,accel=kvm,usb=off -cpu Haswell,hv_time,hv_relaxed,hv_vapic,hv_spinlocks=0x1fff -m 4096 -realtime mlock=off -smp 2,sockets=2,cores=1,threads=1 -uuid 77cf6cec-ab6d-41e3-91a7-1c3815a6eee3 -no-user-config -nodefaults -chardev socket,id=charmonitor,path=/var/lib/libvirt/qemu/domain-win7-filer/monitor.sock,server,nowait -mon chardev=charmonitor,id=monitor,mode=control -rtc base=localtime,driftfix=slew -global kvm-pit.lost_tick_policy=discard -no-hpet -no-shutdown -global PIIX4_PM.disable_s3=1 -global PIIX4_PM.disable_s4=1 -boot menu=off,strict=on -device nec-usb-xhci,id=usb,bus=pci.0,addr=0x6 -device virtio-serial-pci,id=virtio-serial0,bus=pci.0,addr=0x5 -drive file=/var/lib/libvirt/images/win7-filer.qcow2,format=qcow2,if=none,id=drive-ide0-0-0 -device ide-hd,bus=ide.0,unit=0,drive=drive-ide0-0-0,id=ide0-0-0,bootindex=2 -netdev tap,fd=27,id=hostnet0 -device e1000,netdev=hostnet0,id=net0,mac=52:54:00:33:9a:68,bus=pci.0,addr=0x3,bootindex=1 -chardev pty,id=charserial0 -device isa-serial,chardev=charserial0,id=serial0 -chardev spicevmc,id=charchannel0,name=vdagent -device virtserialport,bus=virtio-serial0.0,nr=1,chardev=charchannel0,id=channel0,name=com.redhat.spice.0 -device usb-tablet,id=input0 -spice port=5901,addr=127.0.0.1,disable-ticketing,image-compression=off,seamless-migration=on -device qxl-vga,id=video0,ram_size=67108864,vram_size=67108864,vgamem_mb=16,bus=pci.0,addr=0x2 -device intel-hda,id=sound0,bus=pci.0,addr=0x4 -device hda-duplex,id=sound0-codec0,bus=sound0.0,cad=0 -chardev spicevmc,id=charredir0,name=usbredir -device usb-redir,chardev=charredir0,id=redir0 -chardev spicevmc,id=charredir1,name=usbredir -device usb-redir,chardev=charredir1,id=redir1 -device virtio-balloon-pci,id=balloon0,bus=pci.0,addr=0x7 -msg timestamp=on
char device redirected to /dev/pts/20 (label charserial0)
main_channel_link: add main channel client
main_channel_handle_parsed: net test: latency 0.120000 ms, bitrate 26947368421 bps (25699.013158 Mbps)
red_dispatcher_set_cursor_peer:
inputs_connect: inputs channel client create
qemu-system-x86_64: /build/qemu-0NU5vS/qemu-2.5+dfsg/hw/usb/hcd-xhci.c:899: xhci_events_update: Assertion `intr->er_full' failed.

isanaud (isanaud) wrote :

Here the log when the virtual machine wait on boot with "No bootable device" or "seabios (version Ubuntu-1.8.2-1ubuntu)" messages
2016-05-12T06:19:25.583397Z qemu-system-x86_64: AHCI: Failed to start FIS receive engine: bad FIS receive buffer address
2016-05-12T06:19:25.583404Z qemu-system-x86_64: AHCI: Failed to start FIS receive engine: bad FIS receive buffer address
2016-05-12T06:19:25.583487Z qemu-system-x86_64: AHCI: Failed to start FIS receive engine: bad FIS

isanaud (isanaud) wrote :

Then I have to force halt, then start to get the virtual machine up

isanaud (isanaud) wrote :

If I do normal reboot, the VM freeze on bios loading ??

isanaud (isanaud) wrote :

I have this problem testing seven deployment.
On the same host, desintalling libvirt, and then using virtualbox, I have no problem

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers