package gir1.2-unity-5.0 7.1.4+15.10.20151002-0ubuntu2 failed to install/upgrade: subprocess new pre-removal script returned error exit status 1

Bug #1602554 reported by Alchimista on 2016-07-13
28
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
libunity (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

lsb_release -rd
Description: Ubuntu 16.04 LTS
Release: 16.04

ProblemType: Package
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: gir1.2-unity-5.0 7.1.4+15.10.20151002-0ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-28.47-generic 4.4.13
Uname: Linux 4.4.0-28-generic i686
ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.1
Architecture: i386
Date: Wed Jul 13 08:47:52 2016
ErrorMessage: subprocess new pre-removal script returned error exit status 1
InstallationDate: Installed on 2016-06-17 (25 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Release i386 (20160420.1)
RelatedPackageVersions:
 dpkg 1.18.4ubuntu1.1
 apt 1.2.12~ubuntu16.04.1
SourcePackage: libunity
Title: package gir1.2-unity-5.0 7.1.4+15.10.20151002-0ubuntu2 failed to install/upgrade: subprocess new pre-removal script returned error exit status 1
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Alchimista (alchimista) wrote :
tags: removed: need-duplicate-check
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in libunity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Changed in libunity (Ubuntu):
importance: Undecided → High
dsdarrow (dsdarrow01) wrote :

the pattern followed was this:
on loging in system cleared the screen, showed background and froze with nothing else on screen. No message bar no title bar, no mouse or keyboard access and no no activity. I waited ten minutes and no action. I shut down the PC and restarted. Restart proceded properly after running large amount of disk cleanup but Terminator (terminal emulation) no longer worked. I tried removing Terminator and reinstalling but that's when the errors started popping up and Terminator was not removed. Now, several functions pop up "error detected". has happened several times and sometimes even pops up error trying to send in message report.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers