Ubuntu

Adding a bibliography via Zotero results in a silent crash for Libreoffice writer

Reported by santam chakraborty on 2011-11-06
22
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
libreoffice (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Using Libreoffice Writer in Kubuntu 11.10 with Zotero 3.0 results in a silent crash when trying to add a bibliography or two or more citations. Removing the libreoffice-kde package eliminates the bug that is a bibliography can be added. The bug has been reported in the Zotero forums also http://forums.zotero.org/discussion/20096/zotero-ubuntu-1110-and-libreoffice/
Running Libreoffice from the konsole results in the following output:
ZoteroOpenOfficeIntegration: Received message ["Document_insertField",["ReferenceMark",0]]
QPixmap: It is not safe to use pixmaps outside the GUI thread
QPixmap: It is not safe to use pixmaps outside the GUI thread
QPixmap: It is not safe to use pixmaps outside the GUI thread
QPixmap: It is not safe to use pixmaps outside the GUI thread
#
# A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment:
#
# SIGSEGV (0xb) at pc=0x01ad1a46, pid=4304, tid=2915629936
#
# JRE version: 6.0_23-b23
# Java VM: OpenJDK Client VM (20.0-b11 mixed mode, sharing linux-x86 )
# Derivative: IcedTea6 1.11pre
# Distribution: Ubuntu oneiric (development branch), package 6b23~pre10-0ubuntu5
# Problematic frame:
# C [libQtGui.so.4+0x258a46] QX11PixmapData::createCompatiblePixmapData() const+0x156
#
# An error report file with more information is saved as:
# /home/petri/hs_err_pid4304.log
"
Full error log is attached below

santam chakraborty, thank you for reporting this and helping make Ubuntu better. This issue being Triaged in Ubuntu is dependent on Zotero getting packaged within Ubuntu's repositories. The packaging request may be found at: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/782079 Once the package is provided in Ubuntu repo's, we can work on triaging this issue. Marking as Won't Fix.

Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: New → Won't Fix

I don't think it's our (Zotero's) bug. It looks more like https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/openoffice.org/+bug/434858 is back from the dead.

that would be https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=40298 which is fixed in 3.4.4 (available in ppa and soon SRU-ed)

kiloxxx (kiloxxx) wrote :

I don't think it is https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=40298, I have installed the 3.4.4 from the ppa and the problem is still there, with the same konsole's output reported above.

kiloxxx (kiloxxx) wrote :

A temporary workaround consist in removing libreoffice-kde and installing both libreoffice-gtk and oxygen-gtk style.
The graphical effect is closer to the one provided by libreoffice-kde and zotero is now working.

Carlos (carlos-camara) wrote :

Hope Ubuntu team reconsiders to fix this issue with KDE integration. It would be a pitty for kubuntu users to get rid of kde integration in order to use zotero

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Bug attachments

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.