No images for Help documents installed

Bug #799584 reported by Kentaro on 2011-06-20
102
This bug affects 23 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
libreoffice (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: libreoffice

Image files for Help documents are archived only in libreoffice-style-galaxy, not in libreoffice-style-human, provided as the default style. Human style should archive them or shoudl recommend Galaxy style.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Tommy Trussell (tommy-trussell) wrote :

I have been curious about this bug as it has persisted for several releases. Adding some info here. I am using Ubuntu 12.04 and haven't yet tested 12.10 to see if the behavior is the same.

To quickly see the lack of icons in Help --

Open a LibreOffice application, and choose Help --> LibreOffice Help

The LibreOffice Help page that appears should have two icons on it. (Pressing F1 takes you to a different page depending upon which application you are in, and none of the application-specific home pages have icons on them, though there are pages within them that do.) The icons vary depending upon which style is chosen.

I have noticed that when I open Tools --> Options... --> LibreOffice --> View
the default Icon Style says "Automatic (Tango)" and the icons don't appear in Help.

HOWEVER I find if I choose either Tango or Human styles, the icons appear in Help, and the icons persist even if I switch back to Automatic (Tango) until the next time I close and reopen the LibreOffice application.

Mozaic (mozaic) wrote :

@ Tommy Trussell: Work for me on Ubuntu 12.04.1 with LibreOffice 3.5.4.2 Version ID : 350m1(Build:2), thanks.

Closing as per comment 3.

Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: Confirmed → Fix Released
Julian Foad (julianfoad) wrote :

Not fixed.

Ubuntu 12.04.2, LibreOffice 3.5.7.2 Build ID: 350m1(Build:2) behaves exactly as described in comment #2.

Hugh Hyatt (hughhyatt) wrote :

Not fixed.

Linux Mint 14 Nadia, Version 3.6.2.2 (Build ID: 360m1(Build:2)) behaves exactly as described in comment #2.

Not fixed

Ubuntu 13.04, LibreOffice 4.0.2.2 behaves exactly as described in comment #2. Please reopen this bug, or should I file a new bug request?

Julian Foad / Alessandro Ceschini, as this bug is marked Fix Released, it is no longer considered an outstanding bug report. If you have a bug in LibreOffice, the LibreOffice Packaging team, LibreOffice in Ubuntu team, Ubuntu Bug Control team, and Ubuntu Bug Squad would like you to please file a new report by executing the following in a terminal:
ubuntu-bug libreoffice

For more on this, please see the LibreOffice Debugging article:
https://wiki.ubuntu.com/LibreOfficeBugWrangling

the Ubuntu Bug Control team and Ubuntu Bug Squad team article:
https://wiki.ubuntu.com/Bugs/BestPractices#X.2BAC8-Reporting.Focus_on_One_Issue

and Ubuntu Community article:
https://help.ubuntu.com/community/ReportingBugs#Bug_reporting_etiquette

When opening up the new report, please feel free to subscribe me to it.

Please note, not filing a new report would delay your problem being addressed as quickly as possible.

Thank you for your understanding.

Igmu Hammerer (igmu-hammerer) wrote :

I am currently having a similar issue with the Help window. Link is a screenshot of images not loading
https://docs.google.com/file/d/0Bz6LmXMLB0ANZVZHUW5CZEZTZWs/edit?usp=docslist_api

Currently using Ubuntu 13.10 32 bit LTS.
Used Synaptic Package Manager to install latest stable release of LibreOffice which is version 4.1.3.2

Update:
Used Synaptic package manager to manually install
libreoffice-style-galaxy version 4.1.3.0

Reopened Writer Help window to find images loaded.
Ubuntu is installing by default
libreoffice-style-human version 4.1.3.0

Igmu Hammerer, please file a new report via a terminal:
ubuntu-bug libreoffice

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers