[upstream] Frames copied from Writer into Impress not displayed correctly

Bug #275245 reported by relahtdnal@web.de
6
Affects Status Importance Assigned to Milestone
LibreOffice
Confirmed
Medium
OpenOffice
Confirmed
Unknown
libreoffice (Ubuntu)
Medium
Unassigned
openoffice.org (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: openoffice.org

1) lsb_release -rd
Description: Ubuntu 11.04
Release: 11.04

2) apt-cache policy libreoffice-writer
libreoffice-writer:
  Installed: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Candidate: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Version table:
 *** 1:3.3.2-1ubuntu5 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-updates/main i386 Packages
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-proposed/main i386 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1:3.3.2-1ubuntu4 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty/main i386 Packages

apt-cache policy libreoffice-impress
libreoffice-impress:
  Installed: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Candidate: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Version table:
 *** 1:3.3.2-1ubuntu5 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-updates/main i386 Packages
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-proposed/main i386 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1:3.3.2-1ubuntu4 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty/main i386 Packages

3) What is expected to happen with LibreOffice Writer via the Terminal:

cd ~/Desktop && wget https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/openoffice.org/+bug/275245/+attachment/363695/+files/daten.odt && lowriter --nologo daten.odt

click the frame border with the word Format at the top -> copy -> open a blank Impress file -> either paste or special paste and it should look exactly the same.

4) What happens instead is it does not copy over correctly (missing border, indentation structure gone, crops picture top and bottom).

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Sat Sep 27 20:40:44 2008
DistroRelease: Ubuntu 8.04
NonfreeKernelModules: fglrx
Package: openoffice.org-core 1:2.4.1-1ubuntu2
PackageArchitecture: i386
ProcEnviron:
 PATH=/usr/lib/openoffice/program:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games
 LANG=de_DE.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: openoffice.org
Uname: Linux 2.6.24-19-generic i686

Revision history for this message
relahtdnal@web.de (relahtdnal) wrote :
Revision history for this message
relahtdnal@web.de (relahtdnal) wrote :
Revision history for this message
relahtdnal@web.de (relahtdnal) wrote :
Revision history for this message
Dereck Wonnacott (dereck) wrote :

I think I can confirm your issue with the attached files.

Can you please give step by step instructions to recreate this frame bug?

Thanks!

Changed in openoffice.org:
assignee: nobody → dereck
importance: Undecided → Medium
status: New → Incomplete
Revision history for this message
relahtdnal@web.de (relahtdnal) wrote :
  • daten.odt Edit (43.9 KiB, application/vnd.oasis.opendocument.text)

Hello, I have attached an other file. If you mark the border of the frame in the middle with the text "Format
-> Zeichen ..." and press Strg-C (copy) and then switch to impress and paste the object, then the frame is cut at the bottom.
I think it could depend on the fact, that this document was written in MS-Word and then opend with Openoffice and saved as .odt. But perhaps there is something not ok with the document, because of importing it in openoffice from MS-Word.

I hope, I could help.
But since now i was not able to create new files and recreate the bug from them.

Revision history for this message
Dereck Wonnacott (dereck) wrote :

reproduced just as the reporter says.

Changed in openoffice.org:
status: Incomplete → Triaged
Revision history for this message
Chris Cheney (ccheney) wrote :

Confirmed on upstream's openoffice.org 3.0.0

Changed in openoffice.org:
assignee: dereck → nobody
Chris Cheney (ccheney)
Changed in openoffice:
importance: Undecided → Unknown
status: New → Unknown
summary: - Frames copied from writer are often not displayed correct when past in
- impress.
+ [upstream] Frames copied from writer are often not displayed correct
+ when past in impress.
Changed in openoffice:
status: Unknown → Confirmed
Chris Cheney (ccheney)
tags: added: hardy
Revision history for this message
In , Christopher M. Peñalver (penalvch) wrote :

Created attachment 46970
daten.odt

1) lsb_release -rd
Description: Ubuntu 11.04
Release: 11.04

2) apt-cache policy libreoffice-writer
libreoffice-writer:
  Installed: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Candidate: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Version table:
 *** 1:3.3.2-1ubuntu5 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-updates/main i386 Packages
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-proposed/main i386 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1:3.3.2-1ubuntu4 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty/main i386 Packages

apt-cache policy libreoffice-impress
libreoffice-impress:
  Installed: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Candidate: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Version table:
 *** 1:3.3.2-1ubuntu5 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-updates/main i386 Packages
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-proposed/main i386 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1:3.3.2-1ubuntu4 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty/main i386 Packages

3) What is expected to happen with LibreOffice Writer via the Terminal:

cd ~/Desktop && wget https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/openoffice.org/+bug/275245/+attachment/363695/+files/daten.odt && lowriter -nologo daten.odt

click the frame border with the word Format at the top -> copy -> open a blank Impress file -> either paste or special paste and it should look exactly the same.

4) What happens instead is it does not copy over correctly (missing border, indentation structure gone, crops picture top and bottom).

summary: - [upstream] Frames copied from writer are often not displayed correct
- when past in impress.
+ [upstream] Frames copied from Writer into Impress not displayed
+ correctly
description: updated
tags: added: lo33
Changed in libreoffice (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
status: New → Triaged
Revision history for this message
In , Christopher M. Peñalver (penalvch) wrote :

Created attachment 46970
daten.odt

1) lsb_release -rd
Description: Ubuntu 11.04
Release: 11.04

2) apt-cache policy libreoffice-writer
libreoffice-writer:
  Installed: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Candidate: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Version table:
 *** 1:3.3.2-1ubuntu5 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-updates/main i386 Packages
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-proposed/main i386 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1:3.3.2-1ubuntu4 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty/main i386 Packages

apt-cache policy libreoffice-impress
libreoffice-impress:
  Installed: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Candidate: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Version table:
 *** 1:3.3.2-1ubuntu5 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-updates/main i386 Packages
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-proposed/main i386 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1:3.3.2-1ubuntu4 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty/main i386 Packages

3) What is expected to happen with LibreOffice Writer via the Terminal:

cd ~/Desktop && wget https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/openoffice.org/+bug/275245/+attachment/363695/+files/daten.odt && lowriter -nologo daten.odt

click the frame border with the word Format at the top -> copy -> open a blank Impress file -> either paste or special paste and it should look exactly the same.

4) What happens instead is it does not copy over correctly (missing border, indentation structure gone, crops picture top and bottom).

Changed in df-libreoffice:
importance: Unknown → Medium
status: Unknown → Confirmed
Revision history for this message
In , Sasha-libreoffice (sasha-libreoffice) wrote :

Reproduced on Mandriva 64 bit and Windows XP 32 bit on LibO 3.4 rc1
Steps to reproduce:
0. Open document from attachment
1. Select frame at middle bottom (biggest frame)
2. Press Ctrl-C
3. Create new Impress (or Draw) document
4. Place cursor into slide and press Ctrl-V
Expected: appears frame
Actualy: appears object with not enough size. Frame inside it is cropped.
To fix it double click object. Appears 6 black small dots (controls) and 6 big green. Move right bottom black dot to resize object. Frame then becomes look ok.

If we place cursor into slide and press Ctrl-Shift-V, and select text or HTML in menu, fomating will lost. It described in Bug 37592 - lists from Writer not inserts as lists in Draw and Impress

Revision history for this message
In , Sasha-libreoffice (sasha-libreoffice) wrote :

Reproduced on Mandriva 64 bit and Windows XP 32 bit on LibO 3.4 rc1
Steps to reproduce:
0. Open document from attachment
1. Select frame at middle bottom (biggest frame)
2. Press Ctrl-C
3. Create new Impress (or Draw) document
4. Place cursor into slide and press Ctrl-V
Expected: appears frame
Actualy: appears object with not enough size. Frame inside it is cropped.
To fix it double click object. Appears 6 black small dots (controls) and 6 big green. Move right bottom black dot to resize object. Frame then becomes look ok.

If we place cursor into slide and press Ctrl-Shift-V, and select text or HTML in menu, fomating will lost. It described in Bug 37592 - lists from Writer not inserts as lists in Draw and Impress

Changed in openoffice.org (Ubuntu):
importance: Medium → Low
Changed in openoffice.org (Ubuntu):
status: Triaged → Won't Fix
Revision history for this message
Björn Michaelsen (bjoern-michaelsen) wrote : migrating packaging from OpenOffice.org to Libreoffice

[This is an automated message.]
There are no new official OpenOffice.org releases in Ubuntu packaging anymore => Won't Fix

If the problem persists, please mark this bug as "also affects project Libreoffice" or "also affects distribution Libreoffice (Ubuntu)" if that has not happened already.

Please leave references to upstream OpenOffice.org bugs in place to allow cross pollination.

Revision history for this message
In , Björn Michaelsen (bjoern-michaelsen) wrote :

[This is an automated message.]
This bug was filed before the changes to Bugzilla on 2011-10-16. Thus it
started right out as NEW without ever being explicitly confirmed. The bug is
changed to state NEEDINFO for this reason. To move this bug from NEEDINFO back
to NEW please check if the bug still persists with the 3.5.0 beta1 or beta2 prereleases.
Details on how to test the 3.5.0 beta1 can be found at:
http://wiki.documentfoundation.org/QA/BugHunting_Session_3.5.0.-1

more detail on this bulk operation: http://nabble.documentfoundation.org/RFC-Operation-Spamzilla-tp3607474p3607474.html

Revision history for this message
In , Björn Michaelsen (bjoern-michaelsen) wrote :

[This is an automated message.]
This bug was filed before the changes to Bugzilla on 2011-10-16. Thus it
started right out as NEW without ever being explicitly confirmed. The bug is
changed to state NEEDINFO for this reason. To move this bug from NEEDINFO back
to NEW please check if the bug still persists with the 3.5.0 beta1 or beta2 prereleases.
Details on how to test the 3.5.0 beta1 can be found at:
http://wiki.documentfoundation.org/QA/BugHunting_Session_3.5.0.-1

more detail on this bulk operation: http://nabble.documentfoundation.org/RFC-Operation-Spamzilla-tp3607474p3607474.html

Changed in df-libreoffice:
status: Confirmed → Incomplete
Revision history for this message
In , Sasha-libreoffice (sasha-libreoffice) wrote :

reproduced on LibO 3.5.0 beta 1

Revision history for this message
In , Sasha-libreoffice (sasha-libreoffice) wrote :

reproduced on LibO 3.5.0 beta 1

Changed in df-libreoffice:
status: Incomplete → Confirmed
madbiologist (me-again)
description: updated
Revision history for this message
In , Stgohi-lobugs (stgohi-lobugs) wrote :

reproducible with LO 4.0.1.2 (Win7 Home, 64bit)

Revision history for this message
In , Stgohi-lobugs (stgohi-lobugs) wrote :

reproducible with LO 4.0.1.2 (Win7 Home, 64bit)

Revision history for this message
In , Qa-admin-q (qa-admin-q) wrote :

** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present on a currently supported version of LibreOffice (4.4.0.3 or later): https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the version of LibreOffice and your operating system, and any changes you see in the bug behavior

If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a short comment that includes your version of LibreOffice and Operating System

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not appropriate in this case)

Thank you for your help!

-- The LibreOffice QA Team
This NEW Message was generated on: 2015-02-19

Revision history for this message
In , Beluga (beluga) wrote :

(In reply to sasha.libreoffice from comment #1)
> Reproduced on Mandriva 64 bit and Windows XP 32 bit on LibO 3.4 rc1
> Steps to reproduce:
> 0. Open document from attachment
> 1. Select frame at middle bottom (biggest frame)
> 2. Press Ctrl-C
> 3. Create new Impress (or Draw) document
> 4. Place cursor into slide and press Ctrl-V
> Expected: appears frame
> Actualy: appears object with not enough size. Frame inside it is cropped.
> To fix it double click object. Appears 6 black small dots (controls) and 6
> big green. Move right bottom black dot to resize object. Frame then becomes
> look ok.
>
> If we place cursor into slide and press Ctrl-Shift-V, and select text or
> HTML in menu, fomating will lost. It described in Bug 37592 - lists from
> Writer not inserts as lists in Draw and Impress

Still reproduced.

Win 7 Pro 64-bit, LibO Version: 4.4.1.2
Build ID: 45e2de17089c24a1fa810c8f975a7171ba4cd432
Locale: fi_FI

Revision history for this message
In , Barta-c (barta-c) wrote :

** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present on a currently supported version of LibreOffice (5.0.5 or 5.1.2 https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the version of LibreOffice and your operating system, and any changes you see in the bug behavior

If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a short comment that includes your version of LibreOffice and Operating System

Please DO NOT

- Update the version field
- Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
- Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not appropriate in this case)

If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:

1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3)

http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug

3. Leave a comment with your results.

4a. If the bug was present with 3.3 - set version to "inherited from OOo";
4b. If the bug was not present in 3.3 - add "regression" to keyword

Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: http://webchat.freenode.net/?channels=libreoffice-qa

Thank you for your help!

-- The LibreOffice QA Team This NEW Message was generated on: 2016-04-16

Revision history for this message
In , Qa-admin-q (qa-admin-q) wrote :

** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present on a currently supported version of LibreOffice
(5.2.7 or 5.3.3 https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the version of LibreOffice and
your operating system, and any changes you see in the bug behavior

If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave
a short comment that includes your version of LibreOffice and Operating System

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not
appropriate in this case)

If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3)

http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3
. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to "inherited from OOo";
4b. If the bug was not present in 3.3 - add "regression" to keyword

Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: http://webchat.freenode.net/?channels=libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug-20170522

Revision history for this message
Marcus Tomlinson (marcustomlinson) wrote :

This release of Ubuntu is no longer receiving maintenance updates. If this is still an issue on a maintained version of Ubuntu please let us know.

Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: Triaged → Incomplete
Changed in df-libreoffice:
importance: Medium → Unknown
status: Confirmed → Unknown
Changed in df-libreoffice:
importance: Unknown → Medium
status: Unknown → Confirmed
Revision history for this message
Marcus Tomlinson (marcustomlinson) wrote :

Synchronising bug status with upstream.

Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: Incomplete → Confirmed
Revision history for this message
In , timur (ba.timur) wrote :

Repro LO 6.5+.
Inserted as OLE. I guess "LO Text" should be proper one.

Revision history for this message
In , Qa-admin-q (qa-admin-q) wrote :

Dear Christopher M. Penalver,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not
appropriate in this case)

If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from https://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3
. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword

Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://web.libera.chat/?settings=#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.