Missing characters on slide text/title

Bug #1469163 reported by alessandro pasotti on 2015-06-26
26
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
libreoffice (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Opening an existing document (from a previous version of libreoffice, two years old), clicking on the text to edit, after a few milliseconds some of the letters disappear. The disappeared letters do not have any special formatting. In presentation mode (F5) the letters appear correctly.

See the attached documents (the slides and the snapshot).

Here on (K)ubuntu 14.04 64bit

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: libreoffice-impress 1:4.2.8-0ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-55.94-generic 3.13.11-ckt20
Uname: Linux 3.13.0-55-generic x86_64
ApportVersion: 2.14.1-0ubuntu3.11
Architecture: amd64
CurrentDesktop: KDE
Date: Fri Jun 26 14:32:08 2015
InstallationDate: Installed on 2013-08-01 (694 days ago)
InstallationMedia: Kubuntu 12.04.2 LTS "Precise Pangolin" - Release amd64 (20130214)
SourcePackage: libreoffice
UpgradeStatus: Upgraded to trusty on 2014-04-18 (434 days ago)

alessandro pasotti (apasotti) wrote :
alessandro pasotti (apasotti) wrote :

The test document that shows the problem

alessandro pasotti (apasotti) wrote :

Snapshot that shows the problem

alessandro pasotti, thank you for reporting this and helping make Ubuntu better.

To help provide evidence of root cause, could you please advise if this is still an issue with one of the 5.x based PPAs via https://launchpad.net/~libreoffice ?

Changed in libreoffice (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
status: New → Incomplete
Matthieu (matthieu-perin) wrote :

Same problem on ubuntu 15.04 64 bit up to date with libre office Version: 4.4.6.3, Build ID: 40m0 (Build:3), Locale : fr_FR.UTF-8.

My document is a fresh one and behavior is exactly the same (some char in title disappear).

Zooming in/ou/ editing the title make the missing characters back for a short period of time.

Update to LO 5.x is not possible for me (pro computer with limited update options).

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for libreoffice (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
Martin (martin22) wrote :

affected by this bug with LO Version: 5.1.4.2

any workaround?

posiki (pos) on 2016-08-10
Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: Expired → Confirmed
Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for libreoffice (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
Jacob Lorensen (jacoblorensen) wrote :

Ubuntu 16.04.

Libre Office Impress:
Version: 5.1.6.2
Build ID: 1:5.1.6~rc2-0ubuntu1~xenial1
CPU Threads: 8; OS Version: Linux 4.4; UI Render: default;
Locale: da-DK (en_US.UTF-8); Calc: group

Still affected. Any workaround?

alessandro pasotti, I'm not able to reproduce with GNOME Flashback in Xenial.

apt policy libreoffice-impress
libreoffice-impress:
  Installed: 1:5.1.6~rc2-0ubuntu1~xenial1
  Candidate: 1:5.1.6~rc2-0ubuntu1~xenial1
  Version table:
 *** 1:5.1.6~rc2-0ubuntu1~xenial1 500
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu xenial-updates/main amd64 Packages
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu xenial-security/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1:5.1.2-0ubuntu1 500
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu xenial/main amd64 Packages

Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: Expired → New
Martin Kuba (makub) wrote :

I have the same problem on Linux Mint MATE 18.3 Sylvia (Ubuntu 16.04) with LibreOffice 1:6.1.3~rc2-0ubuntu0.16.04.1 from PPA.

$ LC_ALL=C apt-cache policy libreoffice-impress
libreoffice-impress:
  Installed: 1:6.1.3~rc2-0ubuntu0.16.04.1
  Candidate: 1:6.1.3~rc2-0ubuntu0.16.04.1
  Version table:
 *** 1:6.1.3~rc2-0ubuntu0.16.04.1 500
        500 http://ppa.launchpad.net/libreoffice/ppa/ubuntu xenial/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

It happens also when I downgrade to 1:5.1.6~rc2-0ubuntu1~xenial4 from xenial-upgrades.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Olivier Tilloy (osomon) wrote :

I cannot reproduce the problem here, in a stock Ubuntu 16.04 VM.

summary: - Missing charachters on slide text/title
+ Missing characters on slide text/title
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers