Ubuntu

EOG can't write in a Canon PowerShot D10 [04a9:31bc]

Reported by giorgio130 on 2010-04-24
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
eog (Ubuntu)
Low
Unassigned
libgphoto2 (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

My camera gets mounted when plugged, I can see every file in it and import it, but I can't write on it. When I try I get a "-1: not specified error".
Additionally when trying to rotate an image through EOG no error message is shown but the image is gone from the camera, I can't retrieve it anymore.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: libgphoto2-2 2.4.8-0ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-21.32-generic 2.6.32.11+drm33.2
Uname: Linux 2.6.32-21-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
Architecture: amd64
Date: Sat Apr 24 15:21:40 2010
InstallationMedia: Ubuntu 10.04 "Lucid Lynx" - Beta amd64 (20100406.1)
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=it_IT.utf8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: libgphoto2

giorgio130 (gm89) wrote :
Marcus Meissner (meissner) wrote :

uploading images to a Canon camera is usually not possible, and at most JPEG files can be uploaded.

I think the gvfs slave does not allow upload at all.

So I think you are out of luck for uploading data. (data could be uploaded to the card with a cardreader)

As the libgphoto2 project does not know the D10 yet, can you please attach
gphoto2 --summary

output?

giorgio130 (gm89) wrote :

ok done. I hope you can understand the info you need, most of the strings are localized :)
You say it's expected I can't write on the SD, well there's something that's probably not:
I just tried to rotate an image from EOG, saving it didn't throw any error but it's actually disappeared from the cam... WTF?

Marcus Meissner (meissner) wrote :

thanks!

this is really either an issue of either gvfs or eog now, which probably do not handle errors coming from GVFS.

giorgio130 (gm89) on 2010-04-26
affects: libgphoto2 (Ubuntu) → eog (Ubuntu)
summary: - Can't write in a Canon PowerShot D10 [04a9:31bc]
+ EOG can't write in a Canon PowerShot D10 [04a9:31bc]
description: updated
madbiologist (me-again) wrote :

Support for the Canon PowerShot D10 has been added to libgphoto2 2.4.10

giorgio130 (gm89) wrote :

Thanks for the info, I'll check if it's fixed in Maverick as soon as I upgrade.

Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

Thanks for the report, it has been some time without any response or feedback in this bug report and we are wondering if this is still an issue for you with the latest release of Ubuntu the Natty Narwhal, May you please test with that version and comment back if you're still having or not the issue? Please have a look at http://www.ubuntu.com/download to know how to install that version. Thanks in advance and sorry for the late response.

Changed in eog (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
status: New → Incomplete
Changed in libgphoto2 (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
status: New → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for libgphoto2 (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in libgphoto2 (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for eog (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in eog (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers