failure to detect libbsd on build due to wrong LDFLAGS usage

Bug #1479474 reported by Tiago Stürmer Daitx on 2015-07-29
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
libedit (Debian)
Fix Released
Unknown
libedit (Ubuntu)
Undecided
Tiago Stürmer Daitx

Bug Description

libedit build in Wily proposed is failing due to LIBBSD_LIBS being added to LDFLAGS instead of LIBS.

As stated in https://wiki.debian.org/ToolChain/DSOLinking#Only_link_with_needed_libraries and http://www.gnu.org/software/autoconf/manual/autoconf-2.60/html_node/Preset-Output-Variables.html#index-LDFLAGS-93 libraries must be added to LIBS instead of LDFLAGS.

The attached debdiff fixed the issue.

tags: added: ftbfs
tags: added: patch
Changed in libedit (Debian):
status: Unknown → New
Martin Pitt (pitti) wrote :

Thanks! Uploaded with adding bug refs to the changelog.

Changed in libedit (Ubuntu):
assignee: nobody → Tiago Stürmer Daitx (tdaitx)
status: New → Fix Committed
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package libedit - 3.1-20150325-1ubuntu1

---------------
libedit (3.1-20150325-1ubuntu1) wily; urgency=medium

  * debian/patches/libbsd.patch: use LIBS instead of LDFLAGS.
    (LP: #1479474, Closes: 794009)

 -- Tiago Stürmer Daitx <email address hidden> Wed, 29 Jul 2015 14:33:31 -0300

Changed in libedit (Ubuntu):
status: Fix Committed → Fix Released
Changed in libedit (Debian):
status: New → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.