Unable to turn off complex character input in Language Support

Bug #111311 reported by Steve Freegard on 2007-04-30
6
Affects Status Importance Assigned to Milestone
language-selector (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: language-selector

I am unable to un-tick the 'Enable support to enter complex characters' check-box under 'Input Methods' in gnome-language-selector, if I un-tick it and click 'Apply' it switches itself back on again.

Is there another way to switch this option off??

Sandor Nemes (sandor.nemes) wrote :

I can confirm this, using feisty.

Michael Vogt (mvo) wrote :

Thanks for your bugreport.

Could you please try installing im-switch and see if that fixes the issue?

Thanks,
 Michael

Changed in language-selector:
status: New → Incomplete
Michael Vogt (mvo) wrote :

This should be fixed in bzr for gutsy now and will be part of the next upload.

Michael Vogt (mvo) wrote :

language-selector (0.2.7) gutsy; urgency=low

  * fontconfig/zh_CN:
    - updated based on the input of ZhengPeng Hou and
      Arne Goetje (thanks!)
  * fontconfig/ja_JP:
    - fix hinting, thanks to Fumihito YOSHIDA
      (LP: #139738)
  * LanguageSelector/LocaleInfo.py:
    - fix crash in locale output parsing (LP: #139018)
  * LanguageSelector/gtk/GtkLanguageSelector.py:
    - do not fail if the system default language is unknown
      (LP: #128168)
    - gray out complex charackter support if im-switch is
      not available (LP: #111311)
    - set reboot required flag when new packages got installed
      (LP: #127356)
  * LanguageSelector/qt/QtLanguageSelector.py:
    - do not crash on broken cache (LP: #108238)
    - gray out complex charackter support if im-switch is
      not available (LP: #111311)

 -- Michael Vogt <email address hidden> Thu, 27 Sep 2007 12:47:36 +0200

Changed in language-selector:
status: Incomplete → Fix Released

This issue seems to have reappeared in Hardy. I have the exact same problem as the original poster, I can't turn off complex character support, if I do it's ticked again after I restart language-selector.

Changed in language-selector:
status: Fix Released → Confirmed
Arne Goetje (arnegoetje) wrote :

This should have been fixed in language-selector 0.3.0 in Hardy. Can you please test if the upgrade fixes this issue for you?

Thanks

Changed in language-selector:
status: Confirmed → Incomplete
Sandor Nemes (sandor.nemes) wrote :

Yes, it works now as it should.

Arne Goetje (arnegoetje) wrote :

Thanks. Closing.

Changed in language-selector:
status: Incomplete → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers