Missing /{etc,run,lib}/modules-load.d support in kmod Upstart job

Bug #1302767 reported by Anders Kaseorg on 2014-04-04
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
kmod (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Although Debian’s SysVinit script /etc/init.d/kmod reads *.conf files from /etc/modules-load.d, /run/modules-load.d, and /lib/modules-load.d, this script is replaced in Ubuntu with the Upstart job /etc/init/kmod.conf, which doesn’t support these directories.

This may affect these packages which install such *.conf files:

cryptmount: /etc/modules-load.d/cryptmount.conf
cups-filters: /etc/modules-load.d/cups-filters.conf
fuse: /lib/modules-load.d/fuse.conf

and also confuses users who try to add their own.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: kmod 15-0ubuntu5
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-19.40-generic 3.13.6
Uname: Linux 3.13.0-19-generic x86_64
NonfreeKernelModules: openafs
ApportVersion: 2.14-0ubuntu1
Architecture: amd64
CurrentDesktop: GNOME
Date: Fri Apr 4 14:36:49 2014
EcryptfsInUse: Yes
InstallationDate: Installed on 2010-12-05 (1216 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Alpha amd64 (20101202)
SourcePackage: kmod
UpgradeStatus: Upgraded to trusty on 2013-10-31 (155 days ago)

Anders Kaseorg (andersk) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package kmod - 15-0ubuntu6

---------------
kmod (15-0ubuntu6) trusty; urgency=medium

  * debian/rules: Install mlx4.conf in the udeb as well (LP: #1305874)
  * debian/kmod.upstart: Process all the modules-load.d (LP: #1302767)
 -- Adam Conrad <email address hidden> Tue, 08 Apr 2014 13:40:16 -0600

Changed in kmod (Ubuntu):
status: New → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers