Kate missing toolbar and menu icons

Bug #504211 reported by Andrew Simpson on 2010-01-07
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
kdesdk (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: kate

Menu and toolbar icons are missing in Kate. This has been reported on the Ubuntu forums by at least one other user, see http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=8624431#post8624431

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Thu Jan 7 11:44:09 2010
DistroRelease: Ubuntu 9.10
InstallationMedia: Ubuntu 9.10 "Karmic Koala" - Release i386 (20091028.5)
NonfreeKernelModules: nvidia
Package: kate 4:4.3.2-0ubuntu1
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_GB.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-15.50-generic
SourcePackage: kdesdk
Uname: Linux 2.6.31-15-generic i686

As a temporary work around, I've done the following.
1. Install KDE
2. Log in to KDE, and open the settings manager
3. Change icon theme
4. Log out and back into Gnome. All KDE apps now have correct icons.

The bug is still present, but at least the symptoms can be addressed this way.

V字龍(Vdragon) (vdragon) wrote :

Do you mean "disappearing Menubar" too?
My fix for it is to modify the ~/.kde/share/config/katerc file
and delete "Show MenuBar" settings

augusto (augustofagioli) wrote :

Had same issue,
as suggested by HenryLin,
go and edit your .kde/share/config/katerc

In my config, had replace

MenuBar=Disabled
with
MenuBar=Enabled

restart kate and that's it

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers