kmail gets wrong encofing from command line parameters

Bug #644191 reported by Murz on 2010-09-21
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
kdepim (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: kdepim

If I try to send email with latin characters in "to" and "cc", kmail accepts it correct:
kmail 'Vasya<email address hidden>' -s 'Message subject' -cc 'Petya<email address hidden>'
In window I see filled fields:
To: Vasya<email address hidden>
Cc: Petya<email address hidden>
Subject: Message subject

But when I try to set sender name with non-latin characters, subject gets normally, but "to" and "cc" - wrong:
kmail 'Vasya<email address hidden>' -s 'Message subject' -cc 'Petya<email address hidden>'
In window I see filled fields:
To: п▓п╟я│я▐ <email address hidden>
Cc: п÷п╣я┌я▐ <email address hidden>
Subject: Заголовок письма

So, subject getted correctly but "to" and "cc" - incorrect.

Locale is en_US.UTF-8:
$ locale
LANG=en_US.UTF-8
LANGUAGE=en:en_US
LC_CTYPE="en_US.UTF-8"
LC_NUMERIC="en_US.UTF-8"
LC_TIME="en_US.UTF-8"
LC_COLLATE="en_US.UTF-8"
LC_MONETARY="en_US.UTF-8"
LC_MESSAGES="en_US.UTF-8"
LC_PAPER="en_US.UTF-8"
LC_NAME="en_US.UTF-8"
LC_ADDRESS="en_US.UTF-8"
LC_TELEPHONE="en_US.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="en_US.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="en_US.UTF-8"
LC_ALL=en_US.UTF-8

I try OpenSUSE livecd with KDE 4.5 and on it all works normally, there are no problems.
So i think this bug is kubuntu-related, please fix it.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.10
Package: kmail 4:4.4.6-0ubuntu1 [modified: usr/bin/kmail usr/bin/kmailcvt usr/lib/libkmailprivate.so.4.5.0]
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.35-22.33-generic 2.6.35.4
Uname: Linux 2.6.35-22-generic x86_64
Architecture: amd64
Date: Tue Sep 21 12:18:48 2010
SourcePackage: kdepim

Murz (murznn) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers