No yellow spark displayed in the icon when new mail in Kmail

Bug #464571 reported by Sylvain Orset
14
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
kdepim (Ubuntu)
Fix Released
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: kdepim

Using an uptodate Karmic, amd64 arch.

I have configured Kmail to display messages in the indicator display widget using https://wiki.ubuntu.com/KarmicKoala/ConfigureIndicators. The widget detects correctly that Kmail is running.

When I receive a new mail, the icon of the widget doesn't change (no yellow spark) but when I click on it, I can see that there is indeed a new mail in the Kmail section. This is working with Kopete though, so it may be related to kmail patches for indicators instead of the widget itself ?

Tags: patch kubuntu

Related branches

Revision history for this message
iopo (iopo) wrote :

I have the same problem with a fresh 64bit install of Kubuntu 9.10 (I haven't tried it with Kopete, but with Kmail it happen exactly the same).

Changed in plasma-widget-indicatordisplay (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Revision history for this message
Sylvain Orset (sylv1-deactivatedaccount) wrote :

It's been a month with no feedback about this bug, so I subscribed both the Kubuntu bug team and the author of the plasmoid. Sorry if this is the wrong way to get feedback.

Fyi I'm using Kmail in IMAP mode (gmail account).

Revision history for this message
Joachim Wilke (jowi24) wrote :

I created a rather simple patch for this, see attachment.

Tested with KDE 4.3.95.

Revision history for this message
Sylvain Orset (sylv1-deactivatedaccount) wrote :

Thanks for the patch ! I've reassigned to the good package.
It would be nice if somebody could get this one packaged in lucid and karmic-updates or -backports :)

affects: plasma-widget-indicatordisplay (Ubuntu) → kdepim (Ubuntu)
description: updated
tags: added: patch
Revision history for this message
Sylvain Orset (sylv1-deactivatedaccount) wrote :

Hi Joachim,

I submitted the patch you provided upstream, and it was well received (see http://reviewboard.kde.org/r/3082). That means the bug will be fixed in the next KDE SC release (4.4.2). Thanks a lot for your work !

Changed in kdepim (Ubuntu):
status: Confirmed → Fix Committed
Revision history for this message
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package kdepim - 4:4.4.1a-0ubuntu2

---------------
kdepim (4:4.4.1a-0ubuntu2) lucid; urgency=low

  * Add kubuntu_03_message_indicator_fix.diff from upstream, fixes
    message indicator, LP: #464571
 -- Jonathan Riddell <email address hidden> Mon, 08 Mar 2010 15:45:43 +0000

Changed in kdepim (Ubuntu):
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  
Everyone can see this information.

Other bug subscribers