Ubuntu

KDE desktop-effects not working

Reported by Yves Glodt on 2010-09-25
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
kdebase-workspace (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Using maverick on amd64, fully upgraded, KDE desktop-effects do not work since some time.

When trying to enable them via kwin config I get this information:

"Desktop effects are not available on this system due to the following technical issues:"

But no issue is listed.

Log when launching kwin manually:

kwin() KWin::Workspace::setupCompositing: Initializing OpenGL compositing
kwin() KWin::Workspace::setupCompositing: KWin has detected that your OpenGL library is unsafe to use, falling back to XRender.
kwin(): Failed to initialize compositing, compositing disabled

For debugging I tried to run glxgears, which work,s but only at 280 fps

Xorg log shows nothing suspicious.
---
Architecture: amd64
DistroRelease: Ubuntu 10.10
EcryptfsInUse: Yes
Package: kdebase-workspace 4:4.5.1-0ubuntu3
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_GB:en
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_GB.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.35-22.33-generic 2.6.35.4
Tags: maverick
Uname: Linux 2.6.35-22-generic x86_64
UserGroups: adm admin cdrom dialout fax firebird floppy fuse kvm lpadmin plugdev sambashare scanner src syslog

Yves Glodt (yglodt) on 2010-09-25
tags: added: kde
Fabio Marconi (fabiomarconi) wrote :

hello
Can you please run in a terminal
apport-collect -p kdebase-workspace 647467
Thanks
Fabio

affects: ubuntu → kdebase-workspace (Ubuntu)
tags: added: kubuntu
removed: kde
Changed in kdebase-workspace (Ubuntu):
status: New → Incomplete

apport information

tags: added: apport-collected
description: updated
Yves Glodt (yglodt) wrote :

In case it could be useful, here Xorg.log.

Changed in kdebase-workspace (Ubuntu):
status: Incomplete → New
Yves Glodt (yglodt) wrote :

Maybe the latest release of xf86-video-ati (6.13.2 from yesterday) would help:

http://lists.x.org/archives/xorg-driver-ati/2010-September/017206.html

Charles Opondo (charlesopondo) wrote :

I reported a similar bug today and I've been trying to find it (with no success) so that I can give an update: I have found that I can get desktop effects to work by clearing the 'enable functionality checks' checkbox. I hope this is relevant, please ignore if it isn't.

Yves Glodt (yglodt) wrote :

Same on natty. Any more information you need from my system?

Harald Sitter (apachelogger) wrote :

Hi there!

Thanks for reporting this bug! Your bug seems to be a problem with the KDE program itself, and not with our KDE packages. While we appreciate your issue, it would be better if it was tracked at https://bugs.kde.org, so that the KDE developers can deal with this speedily and have direct communication with you as the reporter for more effective debugging.

Thanks!

Changed in kdebase-workspace (Ubuntu):
status: New → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers