khotnewstuff4 fails to load providers.xml

Bug #1610665 reported by doug on 2016-08-07
16
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
KDE Base Runtime
New
Unknown
kde-runtime (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

After a disk failure, I had to do a completely fresh kubuntu 16.04.1 install.
I decided I hated the breeze style and was looking for something resembling classic.

Every menu within system-settings that tries to search online for new styles
or icons or whatever, specifies in a file in, for example /etc/xdg/aurorae.knsrc
that:
    ProvidersUrl=http://downloads.kde.org/ocs/providers.xml

Unfortunately, the server now redirects that URL to:
              https://autoconfig.kde.org/ocs/providers.xml

That file should be retrieved by khotnewstuff4, which also works from the
commandline like:

     $> khotnewstuff4 /etc/xdg/aurorae.knsrc

Currently, this fails, I suspect because iether it doesn't know how to handle the
server redirect, or, it doesn't know how to handle HTTPS.

I grabbed a copy of providers.xml and installed it in an apache2 /var/www/html folder,
modified the ProvidersUrl to point to it on http://localhost... and then it worked just fine.

Hope you folks can sort this out!
Thanks

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in kde-runtime (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Liviu Gelea (liviu-gelea) wrote :

I'm having the same problem. I'm ready to provide any information that would help find the problem.
You might want to know that i have the dns order in nsswitch set to "files dns" and a proxy.

Changed in kde-runtime:
status: Unknown → New
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.