Flickering Video

Bug #70830 reported by Daeng Bo on 2006-11-08
44
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Istanbul
Confirmed
Medium
istanbul (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: istanbul

On a fresh install of Ubuntu, Xubuntu 6.10, the screencast flickers between the video and a black screen at the rate of about twice a minute. Video is unwatchable.

WORKAROUND:
Select the "Record 3D" option.

Daeng Bo (daengbo) wrote :

Example file attached

avelldiroll (avelldiroll) wrote :

@Daengbo :
Did you try to activate the "Record 3D" option in the Istanbul menu ?

I had the same problem in ubuntu 6.10 (without compiz/beryl) and enabling "Record 3D" allowed me to record smooth screencast ...

HIH

Lionel Le Folgoc (mrpouit) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. You reported this bug a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering is this still an issue for you? Thanks in advance.

Changed in istanbul:
status: New → Incomplete

I'm running Gusty Tribe 5 now, but Istanbul won't run at all in this
version, so I can't make any comment about its status. Sorry.

Daeng Bo (daengbo) wrote :

I still have the same issue in Hardy Beta. Workaround is to choose to record 3D, which takes a full screenshot every frame.

Daeng Bo (daengbo) wrote :

Bug still present in Hardy release. Istanbul is useless for day-to-day screencasts. Sound issue still hasn't been fixed, either.

Hew McLachlan (hew) wrote :

I can also confirm this issue for istanbul 0.2.2-2 on Ubuntu Hardy. Selecting "Record 3D" resolves the problem.

Changed in istanbul:
status: Incomplete → Confirmed
description: updated
Changed in istanbul:
status: Unknown → Confirmed
Hew McLachlan (hew) wrote :

Still a problem with Istanbul 0.2.2-4 on Intrepid.

Changed in istanbul:
importance: Undecided → Medium
status: Confirmed → Triaged
Dan Quade (danquade) wrote :

Indeed, the bug is still present in Intrepid Beta. And the workaround (Record 3D) doesn't work anymore.

Hew McLachlan (hew) wrote :

Record 3D works for me. Does this mean you are recording flickering video even with Record 3D enabled? Thanks in advance.

Cezar (emperorcezar) wrote :

Record 3D doesn't work in Jaunty as a work around. It records less than a second no matter the length of time that was attempted.

I also get flickering in jaunty 9.04. By the way, the flickering is twice per second, not per minute as said in the description, in my experience as well as in the initial attached example. The description should be fixed.

Using "Record 3D" solves it for me.

Changed in istanbul:
importance: Unknown → Medium

Hi, the problem persists and we are in 2014. With 3D record is ok, but without it the video flicker. =(

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.