Comment 13 for bug 1768230

Happens to my install that is on older dell hardware, with a 120 GB SSD.
Optiplex 3010

On Wed, May 23, 2018, 5:11 AM thinkpad, <email address hidden> wrote:

> Is this bug only occuring in a virtual setting (e.g. 17.10 to 18.04 in
> VirtualBox) or also on non-virtual upgrade (from 17.10 to 18.04) ?
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to the bug
> report.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/1768230
>
> Title:
> Long time booting : Failed to connect to lvmetad. Falling back to
> device scanning.
>
> Status in ubiquity package in Ubuntu:
> Confirmed
>
> Bug description:
> After choosing "Erase disk and install ubuntu" + "Use LVM with the new
> Ubuntu installation", the
> system is very slow to reboot.
>
> It shows the message : "WARNING:Failed to connect to lvmetad. Falling
> back to device scanning.",
> then waits 32 seconds, then continues as it should.
>
> I think this is a ubiquity bug, since the d-i based installer is not
> affected.
> - ubuntu-18.04-desktop-amd64.iso
> (a55353d837cbf7bc006cf49eeff05ae5044e757498e30643a9199b9a25bc9a34) :
> affected
> - xubuntu-18.04-desktop-amd64.iso
> (7c24318d3b1de1efd584b5aea034ce1aafd2d0f06c59812d989a5fc95bf947e3) :
> affected
> - ubuntu-18.04-server-amd64.iso
> (a7f5c7b0cdd0e9560d78f1e47660e066353bb8a79eb78d1fc3f4ea62a07e6cbc) : not
> affected
>
> To manage notifications about this bug go to:
>
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ubiquity/+bug/1768230/+subscriptions
>