package linux-image-4.4.0-57-generic 4.4.0-57.78 failed to install/upgrade: run-parts: /etc/kernel/postinst.d/initramfs-tools exited with return code 139

Bug #1652516 reported by karthikeyan on 2016-12-25
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
initramfs-tools (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

I DON'T KNOW

ProblemType: Package
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: linux-image-4.4.0-57-generic 4.4.0-57.78
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-57.78-generic 4.4.35
Uname: Linux 4.4.0-57-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.4
Architecture: amd64
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC0: jayachitra 1514 F.... pulseaudio
Date: Sun Dec 25 19:52:55 2016
ErrorMessage: run-parts: /etc/kernel/postinst.d/initramfs-tools exited with return code 139
HibernationDevice: RESUME=UUID=73e2f5bd-93f6-4c8f-aec4-6090372de0b4
InstallationDate: Installed on 2016-07-28 (149 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 (20160420.1)
IwConfig:
 enp2s0 no wireless extensions.

 lo no wireless extensions.
Lsusb:
 Bus 002 Device 003: ID 0458:003a KYE Systems Corp. (Mouse Systems) NetScroll+ Mini Traveler / Genius NetScroll 120
 Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
 Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
ProcFB: 0 inteldrmfb
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.4.0-57-generic root=UUID=1aba02be-eab0-416e-8f86-52396085f8a8 ro quiet splash vt.handoff=7
PulseList: Error: command ['pacmd', 'list'] failed with exit code 1: No PulseAudio daemon running, or not running as session daemon.
RelatedPackageVersions: grub-pc 2.02~beta2-36ubuntu3.2
RfKill:

SourcePackage: initramfs-tools
Title: package linux-image-4.4.0-57-generic 4.4.0-57.78 failed to install/upgrade: run-parts: /etc/kernel/postinst.d/initramfs-tools exited with return code 139
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 04/24/2012
dmi.bios.vendor: Intel Corp.
dmi.bios.version: HOH6110H.86A.0010.2012.0424.1632
dmi.board.asset.tag: To be filled by O.E.M.
dmi.board.name: DH61HO
dmi.board.vendor: Intel Corporation
dmi.board.version: AAG62445-102
dmi.chassis.type: 3
dmi.modalias: dmi:bvnIntelCorp.:bvrHOH6110H.86A.0010.2012.0424.1632:bd04/24/2012:svn:pn:pvr:rvnIntelCorporation:rnDH61HO:rvrAAG62445-102:cvn:ct3:cvr:

karthikeyan (gkarthikeyan2007) wrote :

Thanks for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. We appreciate the difficulties you are facing, but this appears to be a "regular" (non-security) bug. I have unmarked it as a security issue since this bug does not show evidence of allowing attackers to cross privilege boundaries nor directly cause loss of data/privacy. Please feel free to report any other bugs you may find.

information type: Private Security → Public
Seth Arnold (seth-arnold) wrote :

You've got a lot of segmentation violation errors in your logs from wildly unrelated programs. I suggest rebooting into memtest86+ and let that run overnight or longer. It feels like a hardware issue to me.

Thanks, and good luck.

tags: removed: need-duplicate-check
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in initramfs-tools (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Changed in initramfs-tools (Ubuntu):
importance: Undecided → High
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers