10-modem.fdi needs entry for ZTE MF-627

Bug #407679 reported by Jonathon Fernyhough on 2009-08-01
44
This bug affects 6 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
hal-info (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
Nominated for Karmic by Jonathon Fernyhough
Nominated for Lucid by RussianNeuroMancer

Bug Description

Binary package hint: hal-info

diff -u hal-info-20090716/debian/changelog hal-info-20090716/debian/changelog
--- hal-info-20090716/debian/changelog
+++ hal-info-20090716/debian/changelog
@@ -1,3 +1,9 @@
+hal-info (20090716-0ubuntu2) karmic; urgency=low
+
+ * Added information to 10-modem.fdi for ZTE MF-627 modem
+
+ -- J Fernyhough <email address hidden> Sat, 01 Aug 2009 14:27:43 +0100
+
 hal-info (20090716-0ubuntu1) karmic; urgency=low

   * New upstream release:
only in patch2:
unchanged:
--- hal-info-20090716.orig/fdi/information/10freedesktop/10-modem.fdi
+++ hal-info-20090716/fdi/information/10freedesktop/10-modem.fdi
@@ -356,6 +356,13 @@
             <append key="modem.command_sets" type="strlist">GSM-07.05</append>
           </match>
         </match>
+ <!-- ZTE MF627 HSDPA USB dongle -->
+ <match <email address hidden>:usb.product_id" int="0x0031">
+ <match <email address hidden>:usb.interface.number" int="3">
+ <append key="modem.command_sets" type="strlist">GSM-07.07</append>
+ <append key="modem.command_sets" type="strlist">GSM-07.05</append>
+ </match>
+ </match>
         <!-- ZTE MF628 HSDPA USB dongle -->
         <match <email address hidden>:usb.product_id" int="0x0015">
           <match <email address hidden>:usb.interface.number" int="3">

Changed in hal-info (Ubuntu):
status: New → Confirmed
mmalmeida (mmalmeida) wrote :

Had the issue with Jaunty, ZTE MF627 didn't work.

Solution with Liam Green-Hughes' PPA:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+bug/310025/comments/9

Made invalid by the changes to HAL and device-kit.

Changed in hal-info (Ubuntu):
status: Confirmed → Invalid
Tom Ellis (tellis) wrote :

what changes in HAL and device-kit affect this?

Would be great to have this working out of the box in Lucid.

Pablo Estigarribia (pablodav) wrote :

This is working on lucid, you just have to umount the device to work with modem. (right click eject).

I'd forgotten about this. Marking as Fix Released as it works on Lucid and later.

Changed in hal-info (Ubuntu):
status: Invalid → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers