Ubuntu

Gwibber in Ubuntu 12.04 will not complete facebook authorisation

Reported by SuperEngineer on 2012-03-22
172
This bug affects 38 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Gwibber
High
Ken VanDine
gwibber (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

facebook reports access by the account but Gwibber [eventually] returns to "authourise" again - never allowing completion. all details entered as per [sucessful] useage in Ubuntiu 10.04 & 11.10 - problems only in 12.o4 version / implementation of Gwibber.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: gwibber 3.3.93-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-20.32-generic 3.2.12
Uname: Linux 3.2.0-20-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
ApportVersion: 1.95-0ubuntu1
Architecture: amd64
Date: Thu Mar 22 20:47:33 2012
InstallationMedia: Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Beta amd64 (20120301)
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_GB:en
 LANG=en_GB.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: gwibber
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

SuperEngineer (suprengr) wrote :
Bilal Shahid (s9iper1) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. Please answer these questions:

* Is this reproducible now ?
* If so, what specific steps should we take to recreate this bug?

This will help us to find and resolve the problem.

Changed in gwibber (Ubuntu):
status: New → Incomplete

On Thu, 2012-04-05 at 19:10 +0000, Bilal Shahid wrote:
> Thank you for taking the time to report this bug and helping to make
> Ubuntu better. Please answer these questions:
>
> * Is this reproducible now ?
> * If so, what specific steps should we take to recreate this bug?
>
> This will help us to find and resolve the problem.
>
>
> ** Changed in: gwibber (Ubuntu)
> Status: New => Incomplete
>

1/ yes, just reproduced it.
w/ to recreate - try signing in to facebook via Gwibber - it apparently
goes all ok until you look at the facebook account on Gwibber where it
is back at "Authorise [Authorise with Facebook].

Facebook shows an acces from Gwibber but Gwibber does not finish
authorisation or [consequently] show any facebook entries.

Thanks for looking into this.
--
Regards,
Bill B. [SuperEngineer]

------------------------------
-Registered Linux User 523667-
-Registered Ubuntu User 32366-
-----Free as in Freedom------

SuperEngineer (suprengr) wrote :

Additional info:

Gwibber is now showing facebook entries ok. The only change made was to *again* authorise the account [in exactly the same way and with exactlly same details as previous attempts]. This was the fifth authorise attempt since first trying some time ago.

Gwibber, this time, showed facebook entries. On starting Gwibber again today - it is still showing new updates.
All good news, it is behaving correctly - I wonder if it was a facebook bug rather than a Gwibber bug?

My only worry is that on inspecting the accounts in Gwibber, it still shows the option to "authorise" even though the account has obviously now been authorised.

Either way, if nobody else adds to this bug - feel free to change the status of the bug appropriately.

Now... if only the option to view entries from one account at a time instead of an enforced *all* view could be returned to Gwibber - you know just like previous Gwibber versions used to let users do :D

Extender (msveshnikov) on 2012-04-16
Changed in gwibber (Ubuntu):
status: Incomplete → Confirmed
Erazor84 (erazor84) wrote :

Same problem for me. i never can authorize facebook to gwibber with 12.04.

no longer affects: gwibber
Divan (divan-santana) wrote :

I can't get it to work, even with multiple authentication attemps. Anyone have a work around?

I have found that even though it shows that it didn't authenticate, it actually did. Open Gwibber to see if it shows Facebook updates, or update your status in Gwibber and see if it appears in Facebook.

Charl

----- Reply message -----
From: "Divan" <email address hidden>
To: <email address hidden>
Subject: [Bug 962535] Re: Gwibber in Ubuntu 12.04 will not complete facebook authorisation
Date: Mon, Oct 8, 2012 19:11
I can't get it to work, even with multiple authentication attemps.
Anyone have a work around?

Bilal Shahid (s9iper1) wrote :

can you get the gwibber.log file while reproducing the bug ?

Changed in gwibber (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
Divan (divan-santana) wrote :
Download full text (3.7 KiB)

This log looks useless. Seems to be the only relevant log. Nothing was logged while I ran through these steps to reproduce the bug.

Nothing else logged when I start it from CLI.

$ tail -n 40 /home/divan/.cache/gwibber/gwibber.log
2012-10-08 21:16:57,778 - Network Thread-35 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 21:16:57,779 - Dispatcher MainThread : INFO - Running Jobs: 3
2012-10-08 21:16:57,780 - Network Thread-37 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 21:16:57,781 - Network Thread-36 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 21:16:57,783 - Network Thread-37 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 21:16:57,783 - Dispatcher Thread-35 : INFO - Loading complete: 36 - 0
2012-10-08 21:16:57,785 - Dispatcher Thread-37 : INFO - Loading complete: 36 - 0
2012-10-08 21:16:57,785 - Dispatcher Thread-36 : INFO - Loading complete: 36 - 0
2012-10-08 21:31:57,691 - Dispatcher MainThread : INFO - Running Jobs: 3
2012-10-08 21:31:57,691 - Dispatcher MainThread : INFO - Running Jobs: 0
2012-10-08 21:31:57,692 - Network Thread-38 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 21:31:57,693 - Dispatcher Thread-38 : INFO - Loading complete: 37 - 0
2012-10-08 21:31:57,694 - Dispatcher MainThread : INFO - Running Jobs: 3
2012-10-08 21:31:57,695 - Network Thread-39 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 21:31:57,697 - Network Thread-40 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 21:31:57,701 - Network Thread-40 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 21:31:57,703 - Dispatcher Thread-40 : INFO - Loading complete: 39 - 0
2012-10-08 21:31:57,706 - Dispatcher Thread-39 : INFO - Loading complete: 39 - 0
2012-10-08 21:46:57,639 - Dispatcher MainThread : INFO - Running Jobs: 3
2012-10-08 21:46:57,639 - Dispatcher MainThread : INFO - Running Jobs: 0
2012-10-08 21:46:57,642 - Network Thread-41 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 21:46:57,642 - Dispatcher MainThread : INFO - Running Jobs: 3
2012-10-08 21:46:57,644 - Network Thread-42 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 21:46:57,650 - Dispatcher Thread-42 : INFO - Loading complete: 41 - 0
2012-10-08 21:46:57,647 - Dispatcher Thread-41 : INFO - Loading complete: 40 - 0
2012-10-08 21:46:57,646 - Network Thread-43 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 21:46:57,656 - Network Thread-43 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 21:46:57,660 - Dispatcher Thread-43 : INFO - Loading complete: 42 - 0
2012-10-08 22:01:57,725 - Dispatcher MainThread : INFO - Running Jobs: 3
2012-10-08 22:01:57,725 - Dispatcher MainThread : INFO - Running Jobs: 0
2012-10-08 22:01:57,728 - Network Thread-45 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 22:01:57,729 - Network Thread-46 : ERROR - Network failure: UNKNOWN
2012-10-08 22:01:57,729 - Dispatcher MainThread : INFO - Running Jobs: 3
2012-10-08 22:01:57,7...

Read more...

Gwibber is currently showing messages from Facebook, so it is working.
So I went to the Accounts page and its still showing an "Authorize"
button for my Facebook account, unlike my Twitter account which
indicates that it has been authorised.

To verify that this issue still exists, I clicked the "Authorize" button
and followed the sequence of logging into Facebook, identifying my
device, etc. But this time (for the first time) I got a blank window
with only the message "success" written in it. When I clicked on the
Facebook account again it showed the "Authorize" button again. So it
seems the problem still exists, but its not a failure to log in, but
rather a failure to indicate success.

I had a look at my /home/$USER/.cache/gwibber/gwibber.log file, but
found nothing at all that indicated I tried to log in or authorise
again. So there is not much there to explain what happens.

Charl
PS: I'm currently still using Precise.

harlock511 (harlock511) on 2012-10-10
Changed in gwibber (Ubuntu):
assignee: nobody → harlock511 (harlock511)
madnux (madnux) wrote :

I confirm this happen to me, four attempts and nothing trying to use my facebook account.

Gwibber only show 'Success' but nothing happen.

With twitter zero problems.

M CE (3fingrs) wrote :

I have the same problem as described in post #11 (madnux); Gwibber only shows success (facebook) but nothing happens ; twitter works fine.

mcctuhin (mcctuhin2003) wrote :

I was using 12.10 few days ago, and facebook worked fine with Gwibber in 12.10.
But due to some issue i had to revert back to 12.10 with a clean install and since then gwibber doesn't work, i have done everything what i found on the internet and what are mentioned in the comments above.

Why this issue is not fixed yet?

Tamlin (storyjesse-gmail) wrote :

Gwibber version 3.4.2-0ubuntu2.1 fixes this bug.

The changelog states:

>gwibber (3.4.2-0ubuntu2.1) precise-proposed; urgency=low
>
> * debian/patches/lp_1058672.patch
> - Use webkit's onload-event instead of title changed to detect successful
> facebook login. Facebook changed the login_success.html file from html
> to plain text which does not have a title set. (LP: #1058672)
> -- Ken VanDine <email address hidden> Thu, 18 Oct 2012 11:24:24 -0400

To install this on Ubuntu 12.04 enable the "Pre-releace updates (precise-proposed)" in Software Sources and install gwibber-service-facebook

~$ sudo apt-get install gwibber-service-facebook

Then remove the "Pre-releace updates (precise-proposed)" from Software Sources so you don't update and install all the newest untested versions of everything. ;-)

P.S. I've tested this and posts I make from Gwibber now show up in facebook, however there must be something else wrong with my Gwibber too because I don't see any details of anything in the gwibber window, it's just a gray window (see attached pic) :-(

Dennis Baudys (thecondordb) wrote :

Same problem here with gwibber: No Facebook entries are shown in the gwibber window. Just empty.
Using gwibber 3.4.2 with Ubuntu 12.04 LTS Linux, Kernel 3.2.0-36-generic # 57-Ubuntu SMP x86_64.

Bilal Shahid (s9iper1) wrote :

thanks for the bug report and info
assigning to ken

Changed in gwibber (Ubuntu):
assignee: harlock511 (harlock511) → nobody
status: Incomplete → Confirmed
importance: Undecided → Low
importance: Low → Medium
status: Confirmed → Triaged
Changed in gwibber:
importance: Undecided → High
assignee: nobody → Ken VanDine (ken-vandine)
status: New → Confirmed
dangelkov (dangelkov) wrote :

Same here. I can update my facebook status using gwiber, so the authentication works, but I can not see eny entries in gwiber window. "Refreshing" is shown in the status bar, but nothing happens.

Ubuntu 12.0.4.1 full upgraded
Gwibber version 3.4.2

Scott Long (enigmapond) wrote :

Yes. Same for me, as well in 12.04. I can update facebook status but is shows no messages and the "authorize" always shows.

Ubuntu 12.0.4.1 full upgraded
Gwibber version 3.4.2

tinga (tinga90) wrote :

Is Gwibber or Ubuntu 12.04 supported yet?
Cause it is preinstalled in Ubuntu LTS, but this bug is unresolved from year(s).

---------

At the moment i can post on Facebook, but i can't see the News Feeds in Gwibber.
In the accounts management Gwibber asks me to "authorize" Gwibber on Facebook, even if i've done it dozen of times.

Ubuntu 12.04.3 LTS
Gwibber 3.4.2

Thanks

Cole (morgenman) wrote :

IT IS STILL AN ISSUE come on this is SUPER old!

Andrew K (andyk1166) wrote :

Yup.... still an issue here. As stated before, I can post to facebook without issue but cannot see any of the feeds back to my gwibber. The account setup seems to not take for the facebook info but evidently it does, just don't get any feedback from facebook. "poop". I hate dealing with the browser. How long? Ideas?

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers