Links with dots at the end are not resolving properly

Bug #691557 reported by Daniela Gust on 2010-12-17
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Gwibber
Undecided
Unassigned
gwibber (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: gwibber

1) 10.04.1 LTS
2) 2.30.3-0ubuntu1
3) link should open in firefox
4) url isn't resolved correctly and leads to 404 error.

Detailed info:
When the tinyurl address is followed by "...", the link doesn't open correct because it always includes two dots into the url. This only happens in the Gwibber FE, if I click the same link via the twitter webpage, it resolves just fine.

Steps to reproduce the error:
1) Login into a twitter account.
2) Twitt any link followed by three dots.
3) Check the sent tab at gwibber and try to open the link just twitted. The link will open with 2 dots. Browsing the link from Twitter homepage will resolve the link properly.

Javier Moreno (elpasmo) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. I was not able to reproduce this bug. I've tried some tinyurl with a good result. Please answer these questions:

* Is this reproducible?
* If so, what specific steps should we take to recreate this bug?

This will help us to find and resolve the problem.

lsb_release -rd:
Description: Ubuntu 10.04.1 LTS
Release: 10.04

apt-cache policy gwibber:
gwibber:
  Instalados: 2.30.3-0ubuntu1
  Candidato: 2.30.3-0ubuntu1
  Tabla de versión:
 *** 2.30.3-0ubuntu1 0
        500 http://es.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-updates/main Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     2.30.0.1-0ubuntu1 0
        500 http://es.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/main Packages

uname -a:
Linux 2.6.32-26-generic x86_64

Changed in gwibber (Ubuntu):
status: New → Incomplete

Thanks for you fast reaction.
I get the problem with tweets fromSPIEGEL_SPAM (it's a german satire
feed) andI'm pretty sure sure it's due to them putting the dots right
behind the url.
You should be able to recreate it by starting a search from gwibber for
spiegel_spam and then click one of the urls in a tweet of them.

I hope this helps.

Let me know if anything else, like screenshots can help.

Thanks,
Daniela

Am 17.12.2010 17:00, schrieb ElPasmo:
> Thank you for taking the time to report this bug and helping to make
> Ubuntu better. I was not able to reproduce this bug. I've tried some
> tinyurl with a good result. Please answer these questions:
>
> * Is this reproducible?
> * If so, what specific steps should we take to recreate this bug?
>
> This will help us to find and resolve the problem.
>
> lsb_release -rd:
> Description: Ubuntu 10.04.1 LTS
> Release: 10.04
>
> apt-cache policy gwibber:
> gwibber:
> Instalados: 2.30.3-0ubuntu1
> Candidato: 2.30.3-0ubuntu1
> Tabla de versión:
> *** 2.30.3-0ubuntu1 0
> 500 http://es.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-updates/main Packages
> 100 /var/lib/dpkg/status
> 2.30.0.1-0ubuntu1 0
> 500 http://es.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/main Packages
>
> uname -a:
> Linux 2.6.32-26-generic x86_64
>
> ** Changed in: gwibber (Ubuntu)
> Status: New => Incomplete
>

Javier Moreno (elpasmo) on 2010-12-17
Changed in gwibber (Ubuntu):
status: Incomplete → Confirmed
description: updated

I took the liberty of updating the description. I could confirm this with any URL followed by dots. The dots are not properly split. I'm not sure if the developers will think that's a problem because URL are supposed to be delimited by spaces (no dots or any other character that could be part of a URL). But it's not my call and since twitter seems to handle them...

I could confirm this both in Maverick (32bits) and in Lucid(64bits).
Maverick: Linux 2.6.35.23-generic i686 Gwibber: 2.32.2.-0ubuntu2
Lucid: Linux 2.6.32-26-generic x86_64 Gwibber: 2.30.3-0ubuntu1

summary: - tinyurl links not resolving correct
+ Links with dots at the end are not resolving properly
Changed in gwibber:
status: New → Triaged
status: Triaged → New
Changed in gwibber (Ubuntu):
status: Confirmed → Triaged
importance: Undecided → Medium
Changed in gwibber (Ubuntu):
importance: Medium → Low
Bilal Shahid (s9iper1) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better,
* can you reproduce it now ?
* if so than which version are you on ?

Changed in gwibber:
status: New → Incomplete

Hi Bilal,

I've been looking for a fitting link but lost my patience today and
created one myself (latest tweet at http://twitter.com/#!/stund_aliega
<http://twitter.com/#%21/stund_aliega>)
It's still the same issue, gwibber doesn't recognize where the link ends
and includes the first two dots of a '...' into the link, so it doesn't
open correctly.

I'm on Ubuntu 10.04, Gwibber is installed with version 2.30.3.

Hope this helps, but if not ... I haven't encountered the error in quite
a while now because the two news agencies who used to but the dots at
the end of their urls stopped doing it...

Thanks and kind regards,
Daniela

Am 29.02.2012 20:16, schrieb Bilal Shahid:
> Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better,
> * can you reproduce it now ?
> * if so than which version are you on ?
>
> ** Changed in: gwibber
> Status: New => Incomplete
>

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers