Ubuntu

Upon reboot automatically mounted NFS shows twice in Places and in the File Manager

Reported by Peshko R. on 2011-03-26
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
gvfs (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: gnome-panel

I have the follwoing fenomenan. In my /etc/fstab I have an entry to automatically mount my NAS. Here is my entry:

192.168.1.10:/mnt/array1/My_NAS /media/My\040NAS nfs _netdev,
auto,rw,hard,users,intr 0 0

When my laptop boots it successfully mounts the NFS NAS and I get an icon "My NAS" on my dekstop that points to the NAS. If I double click on the icon it opens my file browser and I can browse thru my NAS fodlers.

What I see on the left hand side of the file browser is that I have to entries for My NAS. One of it has a button to shows that it is mounted and the other does not.

If I go to Places I also see 2 entries for "My NAS". One of it takes me to browsing the NAS and if I click on the other it says "Unable to mount ... busy or already mounted". Which makes sense.

If I unmount everything and mount everything back, it seems to be ok.

The question is why do I have 2 (two) entries for the same thing? I moved to 10.10 2 days ago and honestly I did not have this issue with 10.04. Everything started the moment I upgraded.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.10
Package: gnome-panel 1:2.30.2-1ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.35-28.49-generic 2.6.35.11
Uname: Linux 2.6.35-28-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
Architecture: amd64
Date: Sat Mar 26 18:13:49 2011
GConfNonDefault:
 /apps/panel/general/applet_id_list=[trashapplet_screen0,workspace_switcher_screen0,window_list_screen0,show_desktop_button_screen0,notification_area_screen0,applet_4,applet_2,applet_3,applet_6,applet_1,applet_5,fast_user_switch_screen1,trashapplet_screen1,workspace_switcher_screen1,window_list_screen1,show_desktop_button_screen1,indicator_applet_screen1,notification_area_screen1,clock_screen1,applet_0]
 /apps/panel/general/object_id_list=[object_5,object_4,menu_bar_screen0,object_6,object_12,object_16,object_1,object_17,object_2,object_0,object_8,object_10,object_11,object_13,object_14,object_15,object_18,object_19,object_20,object_21,object_22,object_23,object_24,object_25,object_26,object_27,object_28,object_29,object_30,object_31,object_32,object_33,object_34,object_35,object_9,object_3,object_37,object_36,object_38,yelp_launcher_screen1,browser_launcher_screen1,menu_bar_screen1,object_41,object_39,object_42]
 /apps/panel/general/show_program_list=true
 /apps/panel/general/toplevel_id_list=[bottom_panel_screen0,top_panel_screen0,bottom_panel_screen1,top_panel_screen1]
InstallationMedia: Ubuntu 9.10 "Karmic Koala" - Release amd64 (20091027)
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_US.utf8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: gnome-panel

Peshko R. (peshko-us) wrote :
Sebastien Bacher (seb128) wrote :

Thank you for your bug report. The issue is an upstream one and it would be nice if somebody having it could send the bug the to the people writting the software (https://wiki.ubuntu.com/Bugs/Upstream/GNOME)

affects: gnome-panel (Ubuntu) → gvfs (Ubuntu)
Changed in gvfs (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in gvfs (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers