Connect to smb server gives error message and creates 2 icons

Bug #235551 reported by Andy Stallwood on 2008-05-28
0
Affects Status Importance Assigned to Milestone
gvfs (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

Hi,
When I go to Places, Connect to Server, and then connect to a Windows Share, I get an error message, but the share will open. it also creates two icons.

The process is :-
1. Click Places
2. Click Connect to Server...
2.5 Choose "Windows Share" service type
3. Enter Server IP address, share name and username (see "Screenshot-Connect to Server.png")
4. Click Connect
5. Enter password in new dialog box (see "Screenshot-Enter Password.png")
6. I then get an icon on the desktop for "temp on 192.168.0.101" as expected but also get the error message "Can't display location smb://192.168.0.101/temp" (see Cant display location.png")
7. Double click on the "temp on 192.168.0.101" icon.
8. A second identical icon is then created for "temp on 192.168.0.101" , but the share opens fine.

So, there are two problems.
I should not get the "Can't display location smb://192.168.0.101/temp", as clearly when you double click on the icon it does open.
I should not get two icons on the desktop for the same share.

Can you help with this bug?

Cheers

Andy

andy@andy-laptop:~$ lsb_release -rd
Description: Ubuntu 8.04
Release: 8.04

andy@andy-laptop:~$ apt-cache policy gvfs
gvfs:
  Installed: 0.2.4-0ubuntu1
  Candidate: 0.2.4-0ubuntu1
  Version table:
 *** 0.2.4-0ubuntu1 0
        500 http://gb.archive.ubuntu.com hardy-proposed/main Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     0.2.3-0ubuntu5 0
        500 http://gb.archive.ubuntu.com hardy-updates/main Packages
     0.2.3-0ubuntu4 0
        500 http://gb.archive.ubuntu.com hardy/main Packages

andy@andy-laptop:~$ apt-cache policy nautilus
nautilus:
  Installed: 1:2.22.2-0ubuntu6
  Candidate: 1:2.22.2-0ubuntu6
  Version table:
 *** 1:2.22.2-0ubuntu6 0
        500 http://gb.archive.ubuntu.com hardy-updates/main Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1:2.22.2-0ubuntu4 0
        500 http://gb.archive.ubuntu.com hardy/main Packages
andy@andy-laptop:~$

Andy Stallwood (andy-stallwood) wrote :
Andy Stallwood (andy-stallwood) wrote :
Andy Stallwood (andy-stallwood) wrote :
Andy Stallwood (andy-stallwood) wrote :
Brian Murray (brian-murray) wrote :

I was able to recreate this bug using the same version of gvfs as the reporter.

description: updated
Sebastien Bacher (seb128) wrote :

Thanks for the bug report. This particular bug has already been reported, but feel free to report any other bugs you find.

Changed in gvfs:
status: Confirmed → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers