GTK spinners don't animate when animations are disabled (which is default in VMs)

Bug #1825116 reported by Didier Roche on 2019-04-17
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
gtk+3.0 (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

The last screen shows a spinner which is frozen until the spinner is replaced with snap content.

The only relevant error in the journal is:
avril 17 10:32:01 d-Standard-PC-Q35-ICH9-2009 gnome-initial-s[2055]: Failed to get featured snaps: Failed to read from snapd

The error might be related to the use of a VM.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 19.04
Package: gnome-initial-setup 3.32.1-1ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 5.0.0-11.12-generic 5.0.6
Uname: Linux 5.0.0-11-generic x86_64
NonfreeKernelModules: zfs zunicode zavl icp zcommon znvpair nvidia_modeset nvidia
ApportVersion: 2.20.10-0ubuntu27
Architecture: amd64
CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
Date: Wed Apr 17 10:20:54 2019
InstallationDate: Installed on 2018-05-24 (327 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 18.04 LTS "Bionic Beaver" - Release amd64 (20180426)
SourcePackage: gnome-initial-setup
UpgradeStatus: Upgraded to disco on 2019-01-08 (98 days ago)

Didier Roche (didrocks) wrote :
Iain Lane (laney) wrote :

azzar1 and I think that what's happening is that the spinner (actually all spinners) is not animating in some VMs, due to animations in general being disabled.

https://mail.gnome.org/archives/gtk-perl-list//2014-December/msg00009.html

please note that just overriding this setting for spinners might seem sensible at first glance, but it sounds like it might not be

https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=732199

& seeing the last comment

https://<email address hidden>/message/XUWK4CV6WONUEHN2VMJVHMSDBR3NWSZS/

not completely clear what the situation is there, something to work out with GTK / shell upstream it seems.

affects: gnome-initial-setup (Ubuntu) → gtk+3.0 (Ubuntu)
Changed in gtk+3.0 (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
summary: - spinner waiting for snapd content is frozen
+ GTK spinners don't animate when animations are disabled (which is
+ default in VMs)
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.