Ubuntu

10bit video does not play

Reported by Christopher Sherwin on 2011-10-20
266
This bug affects 57 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
GStreamer
New
Undecided
Unassigned
gstreamer0.10 (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Ubuntu 11.10 (amd64); gstreamer0.10-ffmpeg 0.10.12; libavcodec53 OR libavcodec-extra-53 (both yield same results for 10bit).
I expect to be able to see 10bit video, since it is supported since libav 0.7 and ffmpeg.
instead, the following error comes up:

Could not find GStreamer caps mapping for FFmpeg codec 'h264', and you are using an external libavcodec. This is most likely due to a packaging problem and/or libavcodec having been upgraded to a version that is not compatible with this version of gstreamer-ffmpeg. Make sure your gstreamer-ffmpeg and libavcodec packages come from the same source/repository.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.10
Package: libgstreamer0.10-0 0.10.35-1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.0.0-12.20-generic 3.0.4
Uname: Linux 3.0.0-12-generic x86_64
ApportVersion: 1.23-0ubuntu3
Architecture: amd64
Date: Thu Oct 20 14:49:39 2011
ExecutablePath: /usr/bin/totem
InstallationMedia: Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" - Release amd64 (20111012)
ProcEnviron:
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: gstreamer0.10
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Christopher Sherwin (azaqiel) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in gstreamer0.10 (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

Thanks for the report, could you please give us a link with a video so we can test it? Thanks.

Changed in gstreamer0.10 (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
status: Confirmed → Incomplete
Christopher Sherwin (azaqiel) wrote :

this happens with absolutely any 10bit video, and a link to a sample is here:

http://www.cccp-project.net/beta/test_files/H.264-10bit-sample-railgun.mkv

tested in mplayer2 (works), and tested in totem (did not work).

Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

getting the same here.

Changed in gstreamer0.10 (Ubuntu):
status: Incomplete → Confirmed
finyo (zohaib) on 2011-12-25
Changed in gstreamer0.10 (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
status: Incomplete → Confirmed
finyo (zohaib) wrote :

what does I have to do to resolute the bug

Changed in gstreamer0.10 (Ubuntu):
status: Confirmed → New
status: New → Confirmed
assignee: nobody → finyo (zohaib)
assignee: finyo (zohaib) → nobody

Still a problem in 12.04 precise.

Jan Claeys (janc) on 2012-08-26
tags: added: precise
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.