gnometris unespectedly dies when using sound

Bug #159063 reported by Rafael Ávila Coya on 2007-10-31
6
Affects Status Importance Assigned to Milestone
GStreamer
Fix Released
Critical
gstreamer0.10 (Ubuntu)
Low
Ubuntu Desktop Bugs

Bug Description

Edubuntu Server 7.10 i386
uname -a : Linux myhostname 2.6.22-14-generic #1 SMP Sun Oct 14 23:05:12 GMT 2007 i686 GNU/Linux
gnome-games version: 1:2.20.0.1-0ubuntu2

I've been using gnometris for a week without problem, but from yesterday it dies about 2 or 3 seconds after starting the game. I opened gnometris from a terminal, and the output was:

myusername@myhostname:~$ gnometris
sh: jackd: not found
*** PULSEAUDIO: Unable to connect: Connection refused
sh: jackd: not found
*** PULSEAUDIO: Unable to connect: Connection refused

(gnometris:6392): GStreamer-CRITICAL **: gst_event_new_new_segment_full: assertion `start <= stop' failed
sh: jackd: not found
*** PULSEAUDIO: Unable to connect: Connection refused

(gnometris:6392): GStreamer-CRITICAL **: gst_event_new_new_segment_full: assertion `start <= stop' failed
sh: jackd: not found
*** PULSEAUDIO: Unable to connect: Connection refused

(gnometris:6392): GStreamer-CRITICAL **: gst_event_new_new_segment_full: assertion `start <= stop' failed
sh: jackd: not found
*** PULSEAUDIO: Unable to connect: Connection refused

(gnometris:6392): GStreamer-CRITICAL **: gst_event_new_new_segment_full: assertion `start <= stop' failed
sh: jackd: not found
*** PULSEAUDIO: Unable to connect: Connection refused

(gnometris:6392): GStreamer-CRITICAL **: gst_event_new_new_segment_full: assertion `start <= stop' failed
sh: jackd: not found
*** PULSEAUDIO: Unable to connect: Connection refused

(gnometris:6392): GStreamer-CRITICAL **: gst_event_new_new_segment_full: assertion `start <= stop' failed
sh: jackd: not found
*** PULSEAUDIO: Unable to connect: Connection refused

(gnometris:6392): GStreamer-CRITICAL **: gst_event_new_new_segment_full: assertion `start <= stop' failed
Segmentation fault

I removed gnome-games and installed it again (apt-get remove + apt-get install) and it worked for that day, but today I had again the same problem. This time it didn't work the trick.

It seems that it's something related with sound, because if I disable the sound in the settings->preferences of gnometris, it works allright. The problem happened with compizfusion enabled and disabled, so it doesn't seem to be related with that.

description: updated
description: updated
AndreasRøsdal (andreasr) wrote :

This is a bug in GStreamer, which has been reported here:

http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=466717

Upgrading to the latest GStreamer release might resolve the issue.

Changed in gstreamer0.10:
assignee: nobody → desktop-bugs
importance: Undecided → Low
status: New → Fix Committed
Changed in gstreamer:
status: Unknown → Fix Released
Sebastien Bacher (seb128) wrote :

the bug should be fixed in hardy, closing, feel free to reopen if you still get the issue though

Changed in gstreamer0.10:
status: Fix Committed → Fix Released
Changed in gstreamer:
importance: Unknown → Critical
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.