Ubuntu

GRUB_TIMEOUT_HIDDEN

Reported by jcwinnie on 2010-09-27
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
grub (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: grub

I am using 10.04.1 LTS (stable) although this most likely applies to Maverick as well since it is lacking the same initial screen.

grub:
  Installed: (none)
  Candidate: 0.97-29ubuntu60
  Version table:
     0.97-29ubuntu60 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/main Packages

grub2:
  Installed: (none)
  Candidate: 1.98-1ubuntu7
  Version table:
     1.98-1ubuntu7 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-updates/universe Packages
     1.98-1ubuntu5 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/universe Packages

I liked the initial screen that said “GRUB loading. please wait… Press Esc to enter the menu…”

That has been changed with the latest Grub which is not Grub2 but is. If you are thoroughly confused, think of this poor dumb user.

By reading Lucid release notes (everybody always reads all the release notes, right?) I discovered that I must hold down the Shfit key.

Since I liked the visual cue as to when I could press a key to go to the menu, I tried to make it reappear by 'sudo gedit /etc/default/grub'; changing GRUB_TIMEOUT_HIDDEN=true to GRUB_TIMEOUT_HIDDEN=false; then 'sudo update-grub.'

The update occurred but nothing changed. I expected to have a visual cue that I could invoke the menu if I chose, yet still lack one.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: grub (not installed)
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-24.43-generic 2.6.32.15+drm33.5
Uname: Linux 2.6.32-24-generic i686
Architecture: i386
Date: Mon Sep 27 18:21:10 2010
InstallationMedia: Ubuntu 10.04 LTS "Lucid Lynx" - Release i386 (20100429)
ProcEnviron:
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.utf8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: grub

jcwinnie (jcwinnie) wrote :

And, a curious thing, this seems to occur with a new install and NOT from an excisting one.

The Ubuntu 10.04.01 system from which I type this comment, shows the startup message, “GRUB loading. please wait… Press Esc to enter the menu…” even after upgrade to most recent image.

So, I have noticed the problem only after an upgrade to Maverick, or a complete re-install back to Lucid when Maverick failed, and again when I went thru the upgrade - revert cycle.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers