Grub reinstall failure ubuntu 20.04 in a system that didn't have an EFI partition

Bug #1952223 reported by Marco Pereira
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
grub-installer (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

This is an UBUNTU 20.04. All my partitions were ext4 and the installer complained that I didn't have an EFI partition. I deleted the /boot partition and divided into 100 Mb EFI and 900 Mb /boot.

I also tried to have the 1000 Mb /boot to be all EFI.

Either way the installer didn't install.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 20.04
Package: ubiquity 20.04.15.17
ProcVersionSignature: Ubuntu 5.11.0-27.29~20.04.1-generic 5.11.22
Uname: Linux 5.11.0-27-generic x86_64
NonfreeKernelModules: zfs zunicode zavl icp zcommon znvpair
ApportVersion: 2.20.11-0ubuntu27.18
Architecture: amd64
CasperMD5CheckResult: pass
CasperVersion: 1.445.1
CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
Date: Thu Nov 25 07:35:52 2021
InstallCmdLine: BOOT_IMAGE=/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed maybe-ubiquity quiet splash ---
LiveMediaBuild: Ubuntu 20.04.3 LTS "Focal Fossa" - Release amd64 (20210819)
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US.UTF-8
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
 LC_NUMERIC=C.UTF-8
SourcePackage: grub-installer
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Revision history for this message
Marco Pereira (ny2292000) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers