installer could not put a boot reference on any 'device' chosen from those on on uefi gpt drive

Bug #1239453 reported by Stevo on 2013-10-13
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
grub-installer (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

On a win 7 home premium Asus N56vm laptop - used partition wizard mini tool to make an ext4 partition and some space after the standard uefi windows partitions.

put a \ mount point in ext4 partition made an ext2 home partition made a swap of 10 GB
using a usb2 16 GB sandisk pendrive with a bootable 13.04 ubuntu live.
persistance enabled with boot repair downloaded and installed to it.

installer seemed to do it all and then showed a message that it could not place the boot

Uefi machines are some years old now and win 7 isn't exactly new. There is no secure boot issue as in win 8 so why the installer troubles? What a shambles!

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 13.04
Package: ubiquity 2.14.6
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.8.0-19.29-generic 3.8.8
Uname: Linux 3.8.0-19-generic i686
ApportVersion: 2.9.2-0ubuntu8
Architecture: i386
CasperVersion: 1.331
Date: Sun Oct 13 21:57:27 2013
InstallCmdLine: bootkbd=us console-setup/layoutcode=en_US console-setup/variantcode=nodeadkeys locale=us_us persistent noprompt cdrom-detect/try-usb=true file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.lz splash -- maybe-ubiquity
LiveMediaBuild: Ubuntu 13.04 "Raring Ringtail" - Release i386 (20130424)
MarkForUpload: True
SourcePackage: grub-installer
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Stevo (steveskiby1) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers