gnome-screenshot fails (black image) and pegs CPU to 100%

Bug #871480 reported by Holger Knust on 2011-10-09
26
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
gnome-utils (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I have a dual screen set up with slightly different resolutions, i.e. external screen is 1920x1200 and the laptop screen is 1920x1080. Taking pictures with the built-in screenshot tool results in a black image with just the mouse pointer showing.

But what makes it a serious problem is that the gnome-screenshot stays resident (after Cancel) and pegs one CPU thread to 100%. After a few attempts of taking screen shots, the whole CPU was maxed out! (see attached system-monitor image)

BTW, the screen shots were taken with shutter -- just in case anyone was wondering :)

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.10
Package: gnome-screenshot 3.2.0-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.0.0-12.20-generic 3.0.4
Uname: Linux 3.0.0-12-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
ApportVersion: 1.23-0ubuntu3
Architecture: amd64
Date: Sun Oct 9 16:27:14 2011
InstallationMedia: Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" - Alpha amd64 (20110804)
SourcePackage: gnome-utils
UpgradeStatus: Upgraded to oneiric on 2011-09-11 (28 days ago)

Holger Knust (hknust) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in gnome-utils (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Olivier (olivier-bitsch) wrote :

I endure the same issue.

Wim Jansen (wim-jansen) wrote :

Me too,

Face the same problem.

Kind regards,

Wim Jansen

Holger Knust (hknust) wrote :

 The problem I reported a while back went away. I was using shutter most of the time so I cannot exactly pinpoint what update included the fix. Do you either of you have Xorg-edgers installed?

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers