System Monitor on ARM shows "Unknown CPU Model"

Bug #506529 reported by Debbie Beliveau on 2010-01-12
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Gnome System Monitor
Fix Released
Medium
gnome-system-monitor (Ubuntu)
Low
Martin Pitt

Bug Description

Binary package hint: gnome-system-monitor

On Freescale MX51 ARM devices, the System Monitor application's System tab displays "Unknown CPU Model" for the Processor. Screenshot attached as unknownCpuScreenshot.png.

To resolve this issue on the ARM devices, the attached 90_ARM_cpu_sysinfo.patch was added to the gnome-system-monitor package's patches. This patch is not a generic patch (it is specific to ARM) so cannot be applied to Ubuntu's gnome-system-monitor as is. However, I've attached the patch for reference.

Although the devices where the issue was encountered were running Jaunty, I have verified that the issue occurs even in Lucid's gnome-system-monitor (2.28.0-1ubuntu1) and that 90_ARM_cpu_sysinfo.patch applies cleanly to Lucid's gnome-system-monitor.

Changed in gnome-system-monitor (Ubuntu):
assignee: nobody → Canonical Desktop Team (canonical-desktop-team)
tags: added: oem-services
Changed in gnome-system-monitor (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
status: New → Triaged
Martin Pitt (pitti) wrote :

Thanks Debbie; can you please forward the patch upstream and link the bug here? Thanks!

Filed a bug in gnome's bugzilla and linked the bug here.

Debbie Beliveau [2010-01-12 19:56 -0000]:
> Filed a bug in gnome's bugzilla and linked the bug here.

Sweet, thanks! TBH I don't fully understand the patch (need to see the
source around it), but I'll have a look at sponsoring it next week
(unless someone else beats me to it).

Martin
--
Martin Pitt | http://www.piware.de
Ubuntu Developer (www.ubuntu.com) | Debian Developer (www.debian.org)

Martin Pitt (pitti) on 2010-01-14
Changed in gnome-system-monitor (Ubuntu):
assignee: Canonical Desktop Team (canonical-desktop-team) → Martin Pitt (pitti)
status: Triaged → In Progress
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package gnome-system-monitor - 2.28.0-1ubuntu2

---------------
gnome-system-monitor (2.28.0-1ubuntu2) lucid; urgency=low

  * debian/control.in: Add missing Vcs-Bzr:.
  * Add 03_ARM_cpu_sysinfo.patch: Fix "Unknown CPU model" display on Freescale
    MX51 ARM devices. Thanks Debbie Beliveau for the patch. (LP: #506529)
 -- Martin Pitt <email address hidden> Tue, 19 Jan 2010 21:56:13 +0100

Changed in gnome-system-monitor (Ubuntu):
status: In Progress → Fix Released
Changed in gnome-system-monitor:
importance: Unknown → Medium
status: Unknown → New
Changed in gnome-system-monitor:
status: New → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.