Gnome-software version 3.20.1+git20160419 slow to load , not showing installed apps, not showing updates

Bug #1572638 reported by warren on 2016-04-20
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
gnome-software (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

Ubuntu 16.04 Xenial Final ISO Version: 3.20.1+git20160419.2.b8d2e40.ubuntu-xenial-0ubuntu1
Gnome-software Version: 3.20.1+git20160419.2.b8d2e40.ubuntu-xenial-0ubuntu1
Steps to reproduce
1. open Ubuntu software
2. All button slow to load visual result then click any item from the All section item are not displayed properly
2. click Installed button nothing appears but spinning icon to indicate loading
3. click Updates button nothing appears but spinning icon to indicate loading

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: gnome-software 3.20.1+git20160419.2.b8d2e40.ubuntu-xenial-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-21.37-generic 4.4.6
Uname: Linux 4.4.0-21-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2
Architecture: amd64
CasperVersion: 1.375
CurrentDesktop: Unity
Date: Wed Apr 20 15:27:49 2016
LiveMediaBuild: Ubuntu 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 (20160419)
ProcEnviron:
 TERM=xterm-256color
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: gnome-software
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
modified.conffile..etc.xdg.autostart.gnome-software-service.desktop: [deleted]

warren (wkclemmons) wrote :
warren (wkclemmons) wrote :
warren (wkclemmons) wrote :
warren (wkclemmons) wrote :
warren (wkclemmons) wrote :
warren (wkclemmons) wrote :
warren (wkclemmons) wrote :
warren (wkclemmons) wrote :

I assume this bug is relate to bug# 1548933 gnome-software but it references gnome-software version 3.19.91~git20160223.1794342-0ubuntu1.

warren (wkclemmons) wrote :

gnome-software on my laptop was having difficulty loading on a T420 laptop but then I logged out and logged back in the gnome-software bug improved but does not fix.

Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/1572638

tags: added: iso-testing
Sebastien Bacher (seb128) wrote :

Thank you for your bug report, could you try with https://launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-software/3.20.1+git20160420.1.ca63436.ubuntu-xenial-0ubuntu1 if that's still an issue?

Changed in gnome-software (Ubuntu):
importance: Undecided → High
status: New → Incomplete
warren (wkclemmons) wrote :

Not an issue with gnome-software 3.20.1+git20160420.1.ca63436.ubuntu-xenial.0ubuntu2

Is this bug invalid now since a newer version of gnome-software does not
have the reported problem?
On 04/21/2016 05:13 PM, warren wrote:
> Not an issue with gnome-software 3.20.1+git20160420.1.ca63436.ubuntu-
> xenial.0ubuntu2
>

Changed in gnome-software (Ubuntu):
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers