Laptop Battery not recognised after boot

Bug #881333 reported by Benoit Pelletier on 2011-10-25
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
gnome-power-manager (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Laptop Compaq Presario C700 - Ubuntu 11.10

Bug chronology :
- The laptop is booted while plugged in an electrical outlet and without the battery.
- The battery (fully charged) is plugged into the laptop > the battery icon shows up but without any indication of charge.
- If the power cable is removed, the "critical battery" message shows up and computer immediately shuts down.

This problem does not occur if the battery is already plugged-in when booting the laptop.
---
ApportVersion: 1.23-0ubuntu4
Architecture: i386
DistroRelease: Ubuntu 11.10
InstallationMedia: Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" - Release i386 (20111012)
Package: gnome-power-manager 3.2.1-0ubuntu1
PackageArchitecture: i386
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.0.0-12.20-generic 3.0.4
Tags: oneiric running-unity
Uname: Linux 3.0.0-12-generic i686
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups: adm admin cdrom dialout lpadmin plugdev sambashare
---
ApportVersion: 1.23-0ubuntu4
Architecture: i386
DistroRelease: Ubuntu 11.10
InstallationMedia: Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" - Release i386 (20111012)
Package: gnome-power-manager 3.2.1-0ubuntu1
PackageArchitecture: i386
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.0.0-12.20-generic 3.0.4
Tags: oneiric running-unity
Uname: Linux 3.0.0-12-generic i686
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups: adm admin cdrom dialout lpadmin plugdev sambashare

Fabio Marconi (fabiomarconi) wrote :

Thanks for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. With the pc reproducing the bug, could you please run "apport-collect 881333" from the terminal? You might also want to take a look at the debugging instructions located at https://wiki.ubuntu.com/DebuggingGNOMEPowerManager and submit any other logs related to your problem. Thanks in advance.

Changed in ubuntu:
status: New → Incomplete
affects: ubuntu → gnome-power-manager (Ubuntu)

apport information

tags: added: apport-collected oneiric running-unity
description: updated

apport information

apport information

description: updated

apport information

Benoit Pelletier (benoitpe) wrote :

When Querying Battery Info with $ upower --dump :

Device: /org/freedesktop/UPower/devices/line_power_AC
  native-path: /sys/devices/LNXSYSTM:00/device:00/ACPI0003:00/power_supply/AC
  power supply: yes
  updated: Mon Nov 14 17:08:10 2011 (514 seconds ago)
  has history: no
  has statistics: no
  line-power
    online: yes

Device: /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0
  native-path: /sys/devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0C0A:00/power_supply/BAT0
  vendor: Hewlett-Packard
  model: Primary
  power supply: yes
  updated: Mon Nov 14 17:09:33 2011 (431 seconds ago)
  has history: yes
  has statistics: yes
  battery
    present: yes
    rechargeable: yes
    state: fully-charged
    energy: 4.752 Wh
    energy-empty: 0 Wh
    energy-full: 4.752 Wh
    energy-full-design: 4.752 Wh
    energy-rate: 0 W
    voltage: 10.8 V
    percentage: 100%
    capacity: 100%
    technology: lithium-ion

Daemon:
  daemon-version: 0.9.13
  can-suspend: yes
  can-hibernate yes
  on-battery: no
  on-low-battery: no
  lid-is-closed: no
  lid-is-present: yes
  is-docked: no

Benoit Pelletier (benoitpe) wrote :

Comment n°6 is with the battery plugged in and battery icon showing without any percentage, as in the bug description.

Changed in gnome-power-manager (Ubuntu):
status: Incomplete → New
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers