After resume from suspend battery icon shows depleted regardless of charge

Bug #668783 reported by Timothy R. Chavez on 2010-10-30
This bug report is a duplicate of:  Bug #569065: Battery level detected incorrectly. Edit Remove
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
gnome-power-manager (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: gnome-power-manager

If I suspend the system and then resume, the power indicator in panel appears red, regardless of how much charge the battery actual has. When clicking the power indicator in this state, it appears to be reporting the correct estimate.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.10
Package: xorg 1:7.5+6ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.35-22.35-generic-pae 2.6.35.4
Uname: Linux 2.6.35-22-generic-pae i686
Architecture: i386
DRM.card0.DisplayPort.1:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
DRM.card0.DisplayPort.2:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
DRM.card0.DisplayPort.3:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
DRM.card0.HDMI_Type_A.1:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
DRM.card0.HDMI_Type_A.2:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
DRM.card0.HDMI_Type_A.3:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
DRM.card0.LVDS.1:
 status: connected
 enabled: enabled
 dpms: On
 modes: 1440x900
 edid-base64: AP///////wAwrjZAAAAAAAASAQOAHhN46uWVk1ZPkCgoUFQAAAABAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBwSmg5FGEGjAwIDYAL74QAAAZ3iKgLFGEfjAwIDYAL74QAAAZAAAADwCVCjKVCigeCQBMo0JUAAAA/gBMVE4xNDFCVDA4MDAxAMs=
DRM.card0.VGA.1:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
Date: Sat Oct 30 11:47:42 2010
EcryptfsInUse: Yes
InstallationMedia: Ubuntu 10.10 "Maverick Meerkat" - Release i386 (20101007)
MachineType: LENOVO 2901CTO
ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.35-22-generic-pae root=UUID=f816ca5b-5f3e-495f-b505-a383c1042a95 ro quiet splash
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: xorg
Symptom: display
dmi.bios.date: 09/16/2010
dmi.bios.vendor: LENOVO
dmi.bios.version: 6UET54WW (1.34 )
dmi.board.name: 2901CTO
dmi.board.vendor: LENOVO
dmi.board.version: Not Available
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Information
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: LENOVO
dmi.chassis.version: Not Available
dmi.modalias: dmi:bvnLENOVO:bvr6UET54WW(1.34):bd09/16/2010:svnLENOVO:pn2901CTO:pvrThinkPadT410s:rvnLENOVO:rn2901CTO:rvrNotAvailable:cvnLENOVO:ct10:cvrNotAvailable:
dmi.product.name: 2901CTO
dmi.product.version: ThinkPad T410s
dmi.sys.vendor: LENOVO
glxinfo: Error: [Errno 2] No such file or directory
system:
 distro: Ubuntu
 codename: maverick
 architecture: i686
 kernel: 2.6.35-22-generic-pae

Timothy R. Chavez (timrchavez) wrote :
Timothy R. Chavez (timrchavez) wrote :

I'm about to catch a plane, so I can not confirm at this time if restarting GDM or plugging in my power supply "fixes" the problem. I'll do this when I get home.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers