Gnome alsa mixer fails to load on raring ringtail 13.04 beta

Bug #1169977 reported by Abu Aaisha on 2013-04-17
26
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
gnome-alsamixer (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

release 13.04
while trying to find out the output of "apt-cache policy pkgname", it resulted in

N: Unable to locate package pkgname

I upgraded from 12.10 to 13.04 (not fresh, just upgrading online). there was no error message during upgrade process. after that, clicking on alsa mixer icon does not result in anything. while replying to this, consider me novice in handling linux.

Abu Aaisha (ctgcma-b) wrote :

it does launch when opened via terminal. but thegui does not open.am I missing something?

What icon are you clicking on?

I am clicking on gnome alsamixer icon.
On Apr 17, 2013 11:30 PM, "Dave Lentz" <email address hidden> wrote:

> What icon are you clicking on?
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to the bug
> report.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/1169977
>
> Title:
> alsa mixer fails to load on raring ringtail 13.04 beta
>
> Status in “alsa-utils” package in Ubuntu:
> New
>
> Bug description:
> release 13.04
> while trying to find out the output of "apt-cache policy pkgname", it
> resulted in
>
> N: Unable to locate package pkgname
>
> I upgraded from 12.10 to 13.04 (not fresh, just upgrading online).
> there was no error message during upgrade process. after that,
> clicking on alsa mixer icon does not result in anything. while
> replying to this, consider me novice in handling linux.
>
> To manage notifications about this bug go to:
>
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-utils/+bug/1169977/+subscriptions
>

I can't reply this bug, I have added an image where you can see there is not any problem. I modified values and everything works OK.

Maybe I am missing something, so if you have more details, please let us know

The screenshot you are referring to is achieved when you open alsamixer
from terminal. But i am talking about opening it by directly clicking on
alsamixer icon.
On Apr 18, 2013 6:30 AM, "Sergio Meneses" <email address hidden>
wrote:

> I can't reply this bug, I have added an image where you can see there is
> not any problem. I modified values and everything works OK.
>
> Maybe I am missing something, so if you have more details, please let us
> know
>
> ** Attachment added: "Captura de pantalla de 2013-04-17 19:21:45.png"
>
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-utils/+bug/1169977/+attachment/3646943/+files/Captura%20de%20pantalla%20de%202013-04-17%2019%3A21%3A45.png
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to the bug
> report.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/1169977
>
> Title:
> alsa mixer fails to load on raring ringtail 13.04 beta
>
> Status in “alsa-utils” package in Ubuntu:
> New
>
> Bug description:
> release 13.04
> while trying to find out the output of "apt-cache policy pkgname", it
> resulted in
>
> N: Unable to locate package pkgname
>
> I upgraded from 12.10 to 13.04 (not fresh, just upgrading online).
> there was no error message during upgrade process. after that,
> clicking on alsa mixer icon does not result in anything. while
> replying to this, consider me novice in handling linux.
>
> To manage notifications about this bug go to:
>
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-utils/+bug/1169977/+subscriptions
>

David Henningsson (diwic) wrote :

I think you're referring to the Gnome alsamixer package?

summary: - alsa mixer fails to load on raring ringtail 13.04 beta
+ Gnome alsa mixer fails to load on raring ringtail 13.04 beta
affects: alsa-utils (Ubuntu) → gnome-alsamixer (Ubuntu)
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in gnome-alsamixer (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Liam Joseph Mania (liamlemage) wrote :

For now the only workaround I've found is to use "alsamixer" via terminal.

Abu Aaisha (ctgcma-b) wrote :

That I know. but still the bug should be fixed. any fix so far?

Gal Miara (miara-gal) wrote :

confirmed on 13.04 64bit as well. annoying.

Heimen Stoffels (vistaus) wrote :

I can also confirm this bug on 13.04 64-bit.

Jorge Pinto (neg-jorge-p) wrote :

gnome-alsamixer doesn't open by click icon

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers