GIMP sends blank page when printing

Bug #658267 reported by Till Kamppeter
16
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
gimp (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: gimp

I have a fully updated Maverick 64-bit (somewhere between RC and final). The printer I am using here is the HP PhotoSmart Premium C309g-m with the "hpcups" driver.

It is impossible to print from the GIMP (standard print dialog, not the Gutenprint one). Instead of sending the image data to CUPS, GIMP simply sends a blank page of the given paper size. One can see by also getting the blank page via "Print to File" that this is really a problem of GIMP and not of the print filters.

To reproduce open a photo taken with a digital camera with GIMP (in my case a JPEG with 3072x2304 pixels). The photo gets displayed correctly. Then do the ugly method of printing photos from GNOME apps (see also bug 657505):

1. Choose File -> Page Setup
2. In the dialog choose the desired printer in the first drop-down, then choose the desired paper size in the second drop-down, and after that the orientation of the photo.
3. Choose File -> Print
4. Choose the desired printer (again), go through the tabs and check whether everything is OK. Especially make sure that the photo tray is chosen on the "Page Setup" tab, that print quality lis "Best" and that color output is set. After that click "Print". Especially note here that also the preview on the "Image Settings" tab is blank.
5. Click "Print" and as the preview on the "Image Settings" tab promises a blank sheet of the selected paper size and type comes out of the printer.

Revision history for this message
Till Kamppeter (till-kamppeter) wrote :

Printing photos is an essential functionality, therefore this bug should also get fixed in Maverick, as an SRU.

Changed in gimp (Ubuntu):
importance: Undecided → High
Revision history for this message
u-foka (ufooka) wrote :

Hy!

I've just gone into this on maverick 32bit...

Revision history for this message
Joachim Schwender (jschwender) wrote :

I can confirm that, and could not find any combination of settings in the print dialog that chenges this.

Revision history for this message
Joachim Schwender (jschwender) wrote :

is this a duplicate bug of #636329 ??

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers