Geany doesn't show graphics correctly when running a GNU Octave script

Bug #1020796 reported by Sergio Benjamim on 2012-07-04
16
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
geany (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Geany doesn't show graphics correctly when running a GNU Octave script. Depending on the time that the script takes to run, it is not possible to observe the graph generated (it is very fast to show, sometimes). It just closes all windows of graphics at the end of the script execution, like the example video:

http://www.youtube.com/watch?v=MULOHJZjrL4

When I run an Octave script under terminal, or just copy the text to the terminal, I can see the graphics.

bomastudio (bomastudio) wrote :

I have the same problem.

Ubuntu 12.04
Intel i7-740QM L3 cache
4 Gb DDr3
Nvidia Geforce GT420M

Geany 0.21

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in geany (Ubuntu):
status: New → Confirmed
GOLDERWEB (golderweb) wrote :

A workaround is to add option persist (octave -q --persist "%f") to the execute command for octave in build menu commands dialog (@ref http://www.geany.org/manual/current/index.html#build-menu-commands-dialog) so octave won't terminate itself.

As you should terminate octave by hand after finishing execution also consider not to use the geany VTE Terminal
(@ref http://www.geany.org/manual/current/index.html#terminal-vte-preferences)

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers