xorg 100%CPU when I watch video on youtube

Bug #436496 reported by Mankeys on 2009-09-25
20
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
flashplugin-nonfree (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: xorg

When I watch video on youtube, xorg use 100% CPU and video lagging. Firefox is graying (not respond).

ProblemType: Bug
Architecture: i386
CheckboxSubmission: 6b8c1d5201f8c494caaa9536e2a5a343
CheckboxSystem: c422d78df84dd74685a7d007db671e12
Date: Fri Sep 25 11:56:24 2009
DistroRelease: Ubuntu 9.10
Lsusb:
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
 Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
MachineType: ASUSTeK Computer INC. A7N8X-E
Package: xorg 1:7.4+3ubuntu5
ProcCmdLine: root=UUID=6ed258a1-616e-4ff9-ad44-5bcfa3c1ca4d ro quiet splash vga=769
ProcEnviron:
 LANG=pl_PL.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-10.35-generic
RelatedPackageVersions:
 xserver-xorg 1:7.4+3ubuntu5
 libgl1-mesa-glx 7.6.0~git20090817.7c422387-0ubuntu5
 libdrm2 2.4.13-1ubuntu1
 xserver-xorg-video-intel 2:2.8.1-1ubuntu1
 xserver-xorg-video-ati 1:6.12.99+git20090825.fc74e119-0ubuntu2
SourcePackage: xorg
Uname: Linux 2.6.31-10-generic i686
dmi.bios.date: 02/04/2004
dmi.bios.vendor: Phoenix Technologies, LTD
dmi.bios.version: ASUS A7N8X-E Deluxe ACPI BIOS Rev 1009
dmi.board.name: A7N8X-E
dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.
dmi.board.version: REV 2.xx
dmi.chassis.asset.tag: Asset-1234567890
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Chassis Manufactture
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnPhoenixTechnologies,LTD:bvrASUSA7N8X-EDeluxeACPIBIOSRev1009:bd02/04/2004:svnASUSTeKComputerINC.:pnA7N8X-E:pvrREV2.xx:rvnASUSTeKComputerINC.:rnA7N8X-E:rvrREV2.xx:cvnChassisManufactture:ct3:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: A7N8X-E
dmi.product.version: REV 2.xx
dmi.sys.vendor: ASUSTeK Computer INC.
fglrx: Not loaded
system:
 distro: Ubuntu
 architecture: i686kernel: 2.6.31-10-generic

[lspci]
03:00.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc RV350 AP [Radeon 9600] [1002:4150]
     Subsystem: PC Partner Limited Device [174b:7c29]

Mankeys (mankeys) wrote :
Bryce Harrington (bryce) on 2009-09-26
Changed in xorg (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Bryce Harrington (bryce) on 2009-10-09
tags: added: karmic
Bryce Harrington (bryce) on 2009-10-10
description: updated
Bryce Harrington (bryce) wrote :

The high X cpu usage is probably just a symptom, not an indication of a bug in X itself.

X is a server and responds to requests from client applications. If the client app is broken, it might make X requests too rapidly, which bogs down the X server (well, at least it doesn't crash!) In such cases the bug is really in the client application. For assistance in troubleshooting issues with high CPU loads for X, see this troubleshooting guide: http://wiki.ubuntu.com/X/Troubleshooting/HighCPU

affects: xorg (Ubuntu) → ubuntu

I think this is an issue with Flash, as everyone is whining about it since its beginnings.

affects: ubuntu → flashplugin-nonfree (Ubuntu)
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers