f-spot crashes on startup

Bug #493532 reported by Emmanuel Lesouef on 2009-12-07
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
f-spot (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: f-spot

When I launch f-spot it crashes on startup. It doesn't even show a window.

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Mon Dec 7 12:07:30 2009
DistroRelease: Ubuntu 9.10
Package: f-spot 0.6.1.5-0ubuntu1
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=fr_FR.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-16.52-generic
SourcePackage: f-spot
Uname: Linux 2.6.31-16-generic i686
XsessionErrors:
 (gnome-settings-daemon:2428): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error: assertion `src != NULL' failed
 (gnome-settings-daemon:2428): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error: assertion `src != NULL' failed
 (polkit-gnome-authentication-agent-1:2530): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `initialization_value != 0' failed
 (nautilus:2523): Eel-CRITICAL **: eel_preferences_get_boolean: assertion `preferences_is_initialized ()' failed

Emmanuel Lesouef (e-lesouef) wrote :
Sebastien Bacher (seb128) wrote :

thank you for your bug report, what theme do you use?

Le Mon, 07 Dec 2009 11:26:56 -0000,
Sebastien Bacher <email address hidden> a écrit :

> thank you for your bug report, what theme do you use?
>

Hi,

I'm using a slightly modified version of "Shiki-brave-theme". IIRC, it
comes from an alternate ubuntu repository (gnome-colors I think).

Hope this helps :)

--
Emmanuel Lesouef

Sebastien Bacher (seb128) wrote :

could you run f-spot on a command line and copy the crash log there? do you get the issue using another theme?

Changed in f-spot (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
Emmanuel Lesouef (e-lesouef) wrote :

Le Mon, 07 Dec 2009 12:00:54 -0000,
Sebastien Bacher <email address hidden> a écrit :

> could you run f-spot on a command line and copy the crash log there?
> do you get the issue using another theme?
>
> ** Changed in: f-spot (Ubuntu)
> Importance: Undecided => Low
>

After selecting the "Clearlooks" theme, f-spot works.

Moreover, after setting back my original theme, f-spot started to work
as normal.

Sounds strange to me...

--
Emmanuel Lesouef

Sebastien Bacher (seb128) wrote :

Could be similar to bug #411941

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers