f-spot eats my jpegs when i try to rotate them

Bug #3338 reported by sam tygier on 2005-10-18
4
Affects Status Importance Assigned to Milestone
f-spot (Ubuntu)
Medium
MOTU Mono Team

Bug Description

this happens to any jpeg i try to rotate.

i import a jpeg file (made with dcraw and imagemagick)
select it
click either rotate button
photo is replaced with big question mark
the original photo is corrupted, it cannot be read with eog or gimp

the output on the terminal

sam@titania:~$ f-spot
Unable to find active server: Name 'org.gnome.FSpot' does not exist.
Saving orientation as RightTop
value = f-spot version 0.1.3 len = 20
value = 2005:10:18 22:58:06 len = 19
value = 2005:10:18 22:58:06 len = 19
value = f-spot version 0.1.3 len = 20
value = 2005:10:18 22:58:06 len = 19
Saved 98 bytes
saving marker Soi (null)
saving marker App0 14
saving marker App1 98
saving marker Dqt 65
saving marker Dqt 65
saving marker Sof0 15
saving marker Dht 27
saving marker Dht 71
saving marker Dht 25
saving marker Dht 51
saving marker Sos 10
Error loading image /home/sam/Desktop/playphotos/crw_6366.jpeg
GLib.GException: Error interpreting JPEG image file (JPEG datastream contains no
image)
in <0x000bc> Gdk.PixbufLoader:Write (System.Byte[] buf, UInt64 count)
in <0x0013c> FSpot.AsyncPixbufLoader:AsyncRead ()
Falling back to file loader

i am running f-spot on ubuntu 5.10 (breezy) on an apple powerbook g4

i have also reported at http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=319190

sam tygier (samtygier) wrote :

i have attached before and after photos at http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=319190

Changed in f-spot:
assignee: nobody → mono
sam tygier (samtygier) wrote :

there is a patch upstream. http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=319190#c6

it was a endian problem.

as this is a data loss bug can it be fixed in breezy.

thanks

Changed in f-spot:
status: New → PendingUpload
sam tygier (samtygier) wrote :

i have downloaded the patches
http://ajmitch.meta.net.nz/debuild/ubuntu/tmp/build/f-spot_0.1.3-1ubuntu1.1.diff.gz
http://ajmitch.meta.net.nz/debuild/ubuntu/tmp/build/f-spot_0.1.3-1ubuntu1.1.dsc

after hours of trying to figure out how to apply the patches. (it seemed fairly easy in the end) i managed to build and install f-spot_0.1.3-1ubuntu1.1

it fixes the problem for me

thank you

sam tygier (samtygier) wrote :

why does this bug no longer show up in a search for f-spot https://launchpad.net/distros/ubuntu/+bugs?field.searchtext=f-spot&search=Search&orderby=-priority%2C-severity

i also can't see it here https://launchpad.net/people/samtygier/+reportedbugs

and this link to it no longer works https://launchpad.net/distros/ubuntu/+sources/f-spot/+bug/3338

is this a malone bug? where do i report it?

thanks

ps, the above patches fix this for me, please could the be uploaded soon. thanks

Changed in f-spot:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.