evolution PIM does not reliably reconnect after suspend

Bug #1687863 reported by Wolf on 2017-05-03
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
evolution (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

After resume from suspend, evolution PIM will remain "offline" on my desktop (My system: ubuntu 16.10, gnome desktop) in about half of the occurencies. Switching it "online" manually works. The machine itself reconnects to the web without any trouble.

Wolf (drechsel) on 2017-06-08
description: updated
Wolf (drechsel) wrote :

Still the case with zesty.

Wolf (drechsel) wrote :

Somehow related:
When booting the system, if I do not log in immediately, I get a
"Failed to lookup credentials: Failed to get password from GOA: timeout" message.

I'd like a auto-reconnect feature at evolution. It could be configurable, in the case of timeout it could - according to user's settings
- either keep trying
- or prompt to the user "what shall I do"
- or just throw an error message

There are some somehow related bug reports, eg
https://bugs.archlinux.org/task/46626
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1259434

but I guess, a cheap, but effective hack would be to make evolution just a little more tolerant against net connection loss by trying to autoconnect more patiently.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.